Persberichten Rijn en Venen, 10.20 uur

Utrecht, 31-01-2008

Beginnend bestuurder onder invloed alcohol

HARMELEN- In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een beginnende bestuurder aangehouden, die teveel gedronken had.

De 20-jarige jongen uit Harmelen werd tijdens een alcoholcontrole omstreeks 00.20 uur op de Groenendaal aangehouden. De blaastest wees uit dat de jongen teveel gedronken had. De ademanalyse op het bureau wees 265 ug/l uit. Tegen de automobilist is een proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur opgelegd.

Dronken bestuurder

MAARSSEN- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een man aangehouden die teveel gedronken had.

De man, een 42-jarige uit Maarssen, werd aangehouden aan de Verbindingsweg. Hierop werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat de man teveel gedronken had. De ademanalyse op het bureau wees 625 ug/ l uit. Tegen de verdachte is een proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Algemene controle

WOERDEN- Aan de Boerendijk heeft de politie op woensdagmiddag een algemene controle gehouden.

Tussen 14.00 uur en 17.00 uur werden 480 automobilisten gecontroleerd op snelheid. In totaal zijn er 33 automobilisten bekeurd voor diverse overtredingen. Zij ontvingen bekeuringen voor; het rijden door rood licht, niet dragen van een gordel, niet handsfree bellen. Tevens zijn verschillende bromfietsers bekeurd voor het niet dragen van een helm en rijden op het fietspad.