RTL Group

Jarige koningin Beatrix in het zonnetje in 'RTL Boulevard'

Donderdag en vrijdag bij RTL 4

Op donderdag 31 januari viert Koningin Beatrix haar zeventigste verjaardag. De kijkers van het populaire RTL 4-programma 'RTL Boulevard', dat met één van haar vier pijlers altijd het royalty - nieuws covert, zal dit heuglijke feit deze dag niet ontgaan. Uiteraard is royaltywatcher Peter van der Vorst in de studio, samen met Winston Gerschtanowitz, Albert Verlinde en (één onderdeel lang) Yolanthe Cabau van Kasbergen. Peter blikt terug op zijn dag bij Paleis Noordeinde, waar hij kijkers ontving met cadeaus voor en leuke herinneringen aan Hare Majesteit. Ook maken prominenten zoals Paul van Vliet, Danny de Munk en Ivo Niehe van de gelegenheid gebruik om haar te feliciteren. Op verzoek van 'RTL Boulevard' heeft Ali B zelfs een speciale verjaardagsrap geschreven en brengt deze ten gehore, en Rick Felderhof gaat terug in de tijd en vertelt anekdotes van zijn vader (Herman Felderhof) en diens historische interview met Beatrix en Claus bij de aankondiging van hun verloving (1965).

Ook 'the day after', op vrijdag 1 februari, volop aandacht voor de verjaardag. Dan is 'RTL Boulevard' live aanwezig bij het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, waar het grote verjaardagsfeest van Beatrix en haar zus Margriet (onlangs 65 jaar geworden) wordt gevierd. Peter van der Vorst staat langs de rode loper, waar vlak voor de uitzending de gehele Koninklijke familie arriveert.

Uitzending: RTL 4, elke werkdag tussen 18.35 en 19.30 uur.

Website: rtlboulevard.nl

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, afdeling Communicatie van RTL Nederland, via tel: 035 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl.