Gemeente Hilversum

Moon Baker en Ralph de Jongh treden donderdag op in het Raadhuis

29 januari 2008
Moon Baker en Ralph de Jongh zullen donderdagavond 31 januari een live optreden verzorgen tijdens de Hilversumse Dag van de Democratie. Tevens zal de Nederlands kampioen Goochelkunst 2007 Ray Joël langs komen om te laten zien wat hij in huis heeft. De Hilversumse Dag van de Democratie begint om 19.00 uur en vindt plaats in het Raadhuis. Toegang is gratis.

Moon Baker zal twee keer act de présence geven. Tegen een uur of acht zal de formatie een korte set spelen. Na 21.30 uur komt de band terug voor een volwaardige set van ongeveer een uur. Moon Baker, de artiestennaam van Monique Bakker, maakt zoals ze het zelf noemt een mix van soul, jazz, rhythm & blues met een vleugje hiphop. Met succes want ze deelde al het podium met grote namen als New Cool Collective Bigband en Maceo Parker. Op haar album ABC of Romance horen we gastoptredens van niemand minder dan Candy Dulfer, Pete Philly, Ivar en Alain Clark.

"Moon Baker heeft een spatzuivere stem, waarmee ze dwars door je ziel kan gaan", looft een recensie in Het Parool een eerder optreden van haar. "Ze geeft alles, ze is hartstochtelijk, sexy, geconcentreerd en ontwapenend. Ook niet onbelangrijk: de band met drie achtergrondzangeressen, een toetsenist, drummer, bassist en een gitarist waar ze het land mee doorgaat, is superprofessioneel en speelt strak."

Tussen de twee optredens van Moon Baker in, treedt Ralph de Jongh op. De inwoner van Laren is blues-singer/songwriter en heeft een stemgeluid alsof er een zwarte ziel in hem huist. De Jongh stond al in het voorprogramma van Harry Muskee en Bennie Jolink en wordt veelvuldig geboekt voor de grote bluesfestivals.

"Ralph de Jongh is jong en blond, maar speelt de blues als een oude, zwarte bluesgod. Zijn lichaam schokt en trilt, de kleine ogen stijf dicht geknepen. Voor deze jongen is optreden een duivelse koorts, een vuur van vreugde en pijn dat in anderhalf uur moet uitwoeden, een zaak van leven of dood. En zo hoort blues ook gespeeld te worden", aldus LiveXS in een recensie.

De hele avond lang laat goochelaar Ray Joël zijn kunsten zien. Vorig jaar werd hij gekozen tot de beste uit zijn klasse in Nederland, een hele eer voor de geboren Hilversummer. Op deze speciale thema-avond in het Hilversumse raadhuis staat zijn trucs in het teken van de democratie. "Politiek kan wel degelijk persoonlijk zijn, je eigen stem telt. Dat wil ik laten zien."

Tijdens de Dag van de Democratie kunnen Hilversumse kiezers makkelijk in contact komen met de gekozenen. Er is volop gelegenheid voor bijvoorbeeld een praatje met de wethouder of een discussie met een raadslid en de burgemeester. De avond staat in het teken van de lancering van het nieuwe vergadermodel. De gemeenteraad vergadert op 13 februari voor het eerst op deze nieuwe manier.