Provincie Overijssel

Stichting Deventer sportploeg wint Richard Krajicek Foundation Award

deventersportploeg1.jpg (30 Kb)

Op woensdag 30 januari heeft de uitreiking van de Richard Krajicek Foundation Award in Overijssel plaatsgevonden in het provinciehuis in Zwolle. Gedeputeerde Gert Ranter mocht de prijs uitreiken aan de Stichting Deventer Sportploeg.

De Deventer Sportploeg wordt gevormd door sporters met een verstandelijke beperking. Zij sporten op hun eigen niveau bij vijf reguliere sportverenigingen in Deventer, het betreft de sporttakken voetbal, zwemmen, judo, tafeltennis en gymnastiek. Onder het motto "Samen werken aan samenwerken" heeft de ploeg al meegedaan aan de Special Olympics van 2006 en momenteel wordt er al weer hard getraind voor dit evenement in 2008.

De werkgroep regelt en faciliteert op de achtergrond de deelname aan deze Special Olympics, zodat de sporters en hun directe begeleiders zich volledig kunnen richten op het sporten zelf. De begeleiders van de sporters zijn meestal verbonden aan de verschillende sportverenigingen, vaak zijn het ouders, broers of zussen, maar ook betrokken vrijwilligers die hun hart verpand hebben aan deze bijzondere sporters.

Plek in landelijke finale
De Stichting Deventer Sportploeg heeft met dit project een geldbedrag van EUR 1000 gewonnen. Tevens verdienen zij met deze provinciale overwinning een plaats in de landelijke finale, die zal plaatsvinden op woensdag 20 februari 2008 tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam Ahoy.

Tweede plaats voor het project ReggeSpelen
Een verdienstelijke tweede plaats was er voor het project ReggeSpelen van CSG Reggesteyn uit Nijverdal: een jaarlijks sportevenement georganiseerd dóór scholieren van Reggesteyn vóór de basisscholen in de gemeente Hellendoorn. De ReggeSpelen staan volledig in het teken van de Olympische spelen: er wordt gestart met een Olympische parade, inclusief een presentatie van deelnemende scholen en sportverenigingen. Het thema Fair Play vormt een rode draad bij de uitvoering en begeleiding van de sportactiviteiten.

Derde plaats voor Circus Zwerini
Circus Zwerini van het Stedelijk Lyceum locatie het Zwering uit Enschede eindigde op een eervolle derde plaats. De leerlingen van deze school kunnen in een keuzetraject ook kiezen voor het circusproject Zwerini In een paar weken tijd proberen de leerlingen een aantal circusdisciplines onder de knie te krijgen: zoals jongleren, grote trampoline springen, bal lopen, eenwieleren, diabolo, röhnrad turnen, en steltenlopen.Uiteraard wordt afgesloten met een grootse voorstelling, waarbij niet alleen waarin de circusartiesten een grote rol spelen maar ook de hele organisatie op de achtergrond in handen is van de leerlingen zelf: er is o.a. een eigen schoolorkest , een schminckploeg, een technische ploeg, een foto- en videoploeg, kaartverkopers, circusaffiche wedstrijd, verzorging van de catering etc. De artiesten verzorgen vervolgens circus-workshops voor leerlingen van basisscholen in de wijk.