Politie Haaglanden

Extra persberichten 31 januari

Haaglanden, 31-01-2008

Man (59) vermist
Wassenaar Politie Haaglanden is op zoek naar de 59-jarige Ben van der Lubbe. De Wassenaarder is voor het laatst op maandag 28 januari om 14.00 uur nabij zijn woning aan de Dominee Honderslaan gezien. Hij vertrok daar op een damesfiets van het merk Union, kleur donkergrijs/groen, voorzien van drie versnellingen en handremmen. De heer van der Lubbe verliet het huis in depressieve toestand en heeft medicijnen met zich meegenomen. Hij had op het moment van zijn vertrek geen jas aan.

Het signalement van hem is als volgt; blanke man leeftijd 59 jaar oud, fors postuur, bruin haar, 1.79 lang. Op het moment van de verdwijning droeg hij een blauw fleece shirt met daaronder vermoedelijk een overhemd. Verder droeg hij een beige broek en had hij bruine schoenen aan. Heeft u informatie over de verblijfplaats van de heer Van der Lubbe of heeft u hem na maandag 28 januari nog gezien? Belt u met de politie in Wassenaar via 0900-8844. Bij dit bericht vindt u enkele fotos van de heer Lubbe die u rechtenvrij kunt gebruiken.

Politie zoekt getuigen straatroof
Den Haag Onbekenden beroofden woensdag 30 januari rond 20.00 uur een 25-jarige vrouw uit Den Haag. Zij liep op de Laan van Meerdervoort, tussen de Abrikozen- en Frambozenstraat toen drie jongens haar voorbij fietsten over het fietspad. Een vierde jongen fietste de stoep op en rukte de tas van haar schouder, waar hij er vervolgens mee vandoor ging. De Haagse omschreef de jongens als tussen de 15 en 20 jaar en gekleed in donkere kleding. De jongen die de tas van haar schouder rukte, droeg een zwarte jas met capuchon en bontkraag. De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie die kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Belt u dan met de recherche van bureau Segbroek via 0900-8844. Anoniem kunt u uw informatie doorgeven via M.: 0800-7000.