Persberichten stad Utrecht, 11.05 uur

Utrecht, 31-01-2008

Steekpartij

UTRECHT Op woensdag 30 januari raakte bij een ruzie tussen twee mannen één van hen gewond.

Rond 16.10 uur kreeg de politie de melding dat op de Boliviadreef een man was neergestoken. De verdachte zou zich in een woning aan de Boliviadreef bevinden. Direct gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse. De gewonde man, 36 jaar oud en afkomstig uit Bilthoven, werd per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. De verdachte, een 32-jarige man uit Utrecht, werd uit de woning gepraat en vervolgens aangehouden.

Uit onderzoek bleek dat de families van betrokkenen in een al langslepend conflict waren gewikkeld. Dat was die middag geëscaleerd. Er zou over en weer met een mes en mogelijk een knuppel gedreigd zijn, waarbij de Bilthovenaar gewond raakte. Omdat de Bilthovenaar dus ook verdachte bleek te zijn, werd hij na behandeling in het ziekenhuis aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Beide verdachten zijn in het politiebureau ingesloten en in verzekering gesteld. Door de politie zijn op de Boliviadreef meerdere getuigen gehoord. Het onderzoek naar de aanleiding en was zich precies heeft afgespeeld wordt voortgezet.

Inbrekersgereedschap

UTRECHT In de vroege nacht van woensdag 30 op donderdag 31 januari werden drie mannen onder verdachte omstandigheden aangehouden.

Rond 01.00 uur surveilleerden agenten op de Blois van Treslongstraat. Daar zagen zij enkele jongemannen op het trottoir staan. Bij het zien van de agenten doken zij achter enkele autos weg. De agenten stopten, waarop één van de verdachten in een geparkeerde auto ging zitten en één van de anderen vlug zijn handschoenen uittrok en onder de auto gooide.

De agenten spraken het drietal aan. Twee van de jongemannen, 19 en 22 jaar oud en afkomstig uit De Meern en Utrecht, konden zich niet legitimeren en werden aangehouden. In de auto troffen de agenten inbrekersgereedschap aan. Daarop werd de bestuurder, een 21-jarige Utrechter, aangehouden. Daarbij vond deze verdachte het nodig de agenten uit te schelden. Alle drie de verdachten werden naar het politiebureau overgebracht.

De 19- en 22-jarige verdachte werden bekeurd voor de identificatieplicht. Tegen de 21-jarige Utrechter is proces-verbaal opgemaakt voor het bij zich hebben van inbrekersgereedschap en voor belediging.

Dronkemansrit: ruim acht keer het maximum

UTRECHT Bij een dronkemansrit op woensdagavond 30 januari kwam een automobilist een hoop obstakels tegen.

Rond 23.00 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist op de Ravellaan een aanrijding zou hebben gehad en was doorgereden. Ter plaatse zagen agenten een oliespoor op het wegdek. Zij volgden het spoor dat leidde naar het Rachmaninoffplantsoen. Daar was een paal uit de grond gereden. Vervolgens kregen de agenten de melding dat andere politiemensen inmiddels de betreffende auto met twee inzittenden op de Leidseweg hadden aangetroffen. De inzittenden, een 20-jarige man uit De Meern en een 23-jarige Utrechter, werden aangehouden.

Agenten hebben vervolgens de dronkemansrit van de verdachten gereconstrueerd. Het oliespoor begon op de Handelstraat, Robert Schumanstraat, Debussystraat, Richard Wagnerlaan, Bartoklaan, Ravellaan, Rachmaninoffplantsoen, Ravellaan, Kanaalweg, Ravellaan en Leidseweg.

De verdachten hadden onderweg diverse verkeerspaaltjes, een middengeleider, een prullenbak en een lantaarnpaal geraakt. Daarbij was de carter van de auto zo zwaar beschadigd dat hun spoor duidelijk te volgen was.

De beide verdachten werden naar het politiebureau gebracht. Uit onderzoek bleek dat de 20-jarige verdachte de auto had bestuurd. Hij was zeer onvast ter been, had bloeddoorlopen ogen en rook sterk naar alcohol. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 730 ug/l, ruim acht keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het doorrijden na (meerdere) aanrijdingen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Uit brandend huis gered

UTRECHT - Op woensdag 23 januari hebben politieagenten een man uit een brandend huis gered.

Omstreeks 04.30 uur werden agenten door de Gemeenschappelijke Meldkamer Utrecht gezonden naar de Schoolstraat voor een brand op de zolder van een woning. Toen ze ter plaatse waren, stond de voordeur open. In de woonkamer troffen ze een kind aan en op de eerste verdieping een vrouw met een kind op haar arm. De vrouw gaf aan dat haar man nog boven was.

De agenten bedachten zich geen moment en gingen naar de zolder. Hier troffen ze een gesloten deur aan zonder klink. Die ontbrak omdat de bewoners aan het verbouwen waren. De man zat dus opgesloten op de zolder achter de deur waar de brand was. Na het intrappen van de deur namen de agenten de man mee naar beneden. De brandweer kwam vervolgens ter plaatse en begon met blussen. Beneden bleek dat de man brandblaren op zijn handen had. Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld aan zijn verwondingen. De brand was vermoedelijk door kortsluiting ontstaan.

Onwelwording verraadt drugsbezit

UTRECHT Op woensdagavond 30 januari werd een man onwel. In zijn woning werden drugs aangetroffen.

Rond 23.20 uur kregen de politie en GGD de melding van een onwelwording in een woning in De Meern. Ter plaatse bleek dat de 36-jarige bewoner onwel was geworden. Hij werd ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht. Hij gaf aan GHB te hebben gebruikt, waardoor hij kennelijk kort niet goed was geworden. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

De agenten roken een sterke henneplucht in de woning en stelden een onderzoek in. Daarbij troffen zij vijf zakken met henneptoppen aan. Ook zagen zij een flesje met daarin vermoedelijk GHB staan. De hennep en GHB werden in beslag genomen en de 36-jarige bewoner werd aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief

UTRECHT Een fietsendief werd dankzij cameratoezicht op woensdagavond 30 januari aangehouden.

Rond 21.30 uur zag een medewerker van cameratoezicht dat een man op het Stationsplein kennelijk druk doende was een fiets te stelen. Agenten gingen ter plaatse, maar de verdachte bleek inmiddels met zijn buit richting het centrum te zijn gefietst.

Agenten keken naar de verdachte uit en troffen hem op het Vredenburg aan. De man, een 36-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden. De door hem gestolen fiets werd in beslag genomen. Hij is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Plassmoesje

UTRECHT Op woensdagavond 30 januari kwam een man ondanks een smoesje niet onder een bekeuring uit.

Rond 20.50 uur zagen agenten dat een man op de Kleine Slachtstraat zijn blaas tegen een muur ledigde. Zij spraken hem aan en deelden hem mee dat hij een bekeuring voor wildplassen kreeg. De man, een 32-jarige Slowaak, kwam nog met het smoesje dat hij een blaasprobleem had en vaker moest plassen. Ook dat was geen reden om het dan in het wild te doen: de Slowaak kreeg een bekeuring.

Mishandeling

UTRECHT/IJSSELSTEIN Een 24-jarige vrouw uit Lopik mishandelde op woensdag 30 januari een 16-jarig meisje uit IJsselstein.

Rond 17.00 uur stond het 16-jarige meisje op het Stationsplein op de bus te wachten. Het was erg druk bij de halte. Op een gegeven moment ging een vrouw op de voet van het meisje staan. Zij zei daar wat van, waarop een woordenwisseling ontstond. Vervolgens werd het meisje door de vrouw in haar gezicht geslagen, waardoor zij ten val kwam.

Beide betrokkenen stapten in dezelfde bus en door de chauffeur werd de politie ingeseind. De bus reed richting Lopik. Op een halte in IJsselstein gingen agenten de bus in en hielden de verdachte, een 24-jarige vrouw uit Lopik, aan. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Zij had letsel aan haar hoofd opgelopen. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Alcohol

UTRECHT Door een verlopen APK liep op woensdagavond 30 januari een alcomobilist tegen de lamp.

Rond 19.15 uur zagen agenten een automobilist over de Niels Bohrweg rijden. Bij navraag van het kenteken bleek dat de apk al in 2006 was verlopen. De bestuurder, een 47-jarige man uit Maarssen, werd aan de kant gezet. Niet alleen de APK was niet in orde, maar de man rook ook nog sterk naar alcohol. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Maarsssenaar 485 ug/l, meer dan twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een bekeuring voor de verlopen APK.