Gemeente Den Haag

Haagse Raad en College op werkbezoek bij Westland

Op woensdag 30 januari zijn de Haagse Raad en College op werkbezoek geweest bij het Westlandse gemeentebestuur. Het doel van deze ontmoeting was het uitwisselen van kennis over ontwikkelingen op diverse beleidsterreinen van deze buurgemeenten.

Op deze dag stonden drie Westlandse themas centraal: Greenport en economie, Innovatie en duurzaamheid en De kust, wonen en leven. De ontvangst vond plaats bij FloraHolland in Naaldwijk.

Een jaar geleden heeft het Westlandse gemeentebestuur een bezoek gebracht aan het gemeentebestuur van Den Haag. Nu kwam het Haagse gemeentebestuur naar het Westland om de waardevolle kennisuitwisseling voort te zetten. Naast presentaties van Westlandse bestuurders over onder meer de Greenport, economie, de kust, duurzame energie en de woningmarkt, hebben de delegaties bezoeken afgelegd aan bedrijven en organisaties.
Een deel van de groep, waar het thema Greenport en economie centraal stond, bezocht onder andere telersvereniging Prominent in s-Gravenzande en transportbedrijf van Daalen in Maasdijk. Een andere groep bezocht Priva Campus in De Lier en Koppert Cress in Monster, waar het thema Innovatie en duurzaamheid centraal stond. De groep met het thema De kust, wonen en leven heeft een bezoek gebracht aan de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij in Ter Heijde en aan Hotel Groenflex Westland in Wateringen.

Burgemeester Van der Tak feliciteerde tijdens zijn toespraak de Haagse raad met de snelheid van de procedure waarmee de nieuwe burgemeester is voorgedragen; hij vindt het een zeer goed voorbeeld voor steden in Nederland. Daarbij gaf hij aan dat hij positief was over het feit dat de nieuwe burgemeester, de heer Van Aartsen, behalve voormalig minister van Buitenlandse Zaken ook minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij is geweest. Namens het Westlandse gemeentebestuur meent burgemeester Van der Tak dat hiermee opnieuw een goede en belangrijke stap is gezet in de samenwerking tussen Den Haag als internationale stad van recht, vrede en veiligheid en de gemeente Westland als grootste glastuinbouwgemeente in Nederland.