Politie Groningen

Donderdag 31 januari 2008

Provincie Groningen, 31-01-2008

Groningen: student voor heling aangehouden

De politie heeft woensdagochtend in de Oppenheimstraat een 22-jarige man uit Sleen voor heling aangehouden. Politieagenten zagen dat de student bezig was met het openen van een kettingslot om zijn damesfiets. Daarnaast zagen de dienders dat het originele slot van de fiets was verwijderd. Ook bleek dat de fiets met een zilverkleurige verf was overgespoten. Bij controle van het framenummer bleek dat de fiets in april 2007 vanaf de Antonius Deusinglaan was gestolen. Een 34-jarige vrouw uit Groningen had van de diefstal aangifte gedaan. De verdachte had volgens eigen zeggen anderhalve week geleden de fiets voor 10 euro van een zwerver gekocht. De damesfiets is ongeveer 500 euro waard. De 22-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De fiets zal worden teruggegeven aan de eigenaresse. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie grijpt in bij vechtpartij

De politie heeft woensdagmiddag bij een school aan de Van Oldebarneveltlaan ingegrepen bij een vechtpartij tussen diverse jongeren. De politie trof bij de school een groep van 40 tot 50 jongeren aan. Op het moment dat enkele jongeren met elkaar op de vuist gingen, greep de politie in. Een 14-jarige jongen uit Groningen werd aangehouden voor vechten op straat. Hij kon in eerste instantie ontkomen aan de aanhouding. Politieagenten wisten hem op de Mutua Fidesstraat te achterhalen. De groep jongeren bleef zich op straat ophouden. De politie stuurde vervolgens de jongeren weg. Twee jongens van 15 en 16 jaar, beiden uit de stad, gingen ondanks de waarschuwingen niet weg. De 15-jarige schold de agenten hierop uit. Beide knapen werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na de aanhoudingen keerde de rust terug. De jongeren werden na verhoor op het politiebureau overgedragen aan de ouders.

Groningen/Engelbert: doorrijder blijkt onder invloed

De politie heeft woensdagnacht in zijn woning in Engelbert een 39-jarige man aangehouden. De politie werd door een getuige gewaarschuwd dat een behoorlijk beschadigde personenauto op de Bornholmstraat reed. De alerte getuige had bovendien het kenteken van de betreffende auto genoteerd. Op de kruising met de Antwerpenstraat zagen de agenten bij een verkeersdrempel diverse brokstukken liggen. Ook werden enkele onderdelen van een auto gevonden. Verder bleek een verkeersbord te zijn plat gereden. Bij de woning van de Engelberter troffen de dienders de beschadigde auto aan. De aangetroffen onderdelen van de auto bleken te matchen met de auto. De verdachte werd vervolgens in zijn woning aangehouden. Hij bekende te zijn doorgereden na de aanrijding. Ook bleek de man alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde hierop zijn rijbewijs in. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: jongens met balletjespistool aangehouden

De politie heeft woensdagavond in een bouwmarkt en tuincentrum aan de Groningerweg twee jongens van 15 jaar, beiden uit de stad, aangehouden. Het duo werd met nog twee andere jongens verdacht van winkeldiefstal. Bij de fouillering werden geen gestolen goederen aangetroffen. Wel werd een balletjespistool gevonden, die niet van echt te onderscheiden is. Het duo werd meegenomen naar het politiebureau. Het balletjespistool werd in beslag genomen. De twee andere knapen wisten te vluchten. De politie stelt een nader onderzoek in. De politie heeft het duo thuisgebracht en aan hun ouders overgedragen.

Groningen: fietsster gewond bij verkeersongeval

Een 22-jarige vrouw uit Groningen is woensdagmiddag op de kruising Zonnelaan met de Meteoorstraat gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer verleende op haar fiets geen voorrang aan een 51-jarige automobilist uit Middelstum. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de fietsster ten val kwam. Zij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt. De auto moest worden afgesleept. De fiets werd op het politiebureau geplaatst.

Delfzijl: winkel overvallen

Een winkel aan de Kuilsburg in Delfzijl is woensdag aan het eind van de middag overvallen. Een 54-jarige medewerker zag plotseling een onbekende man in de winkel. De vrouw werd bedreigd. Zij zag kans aan de achterzijde het pand te verlaten. Het is onbekend of er iets weggenomen is. De overvaller is vermoedelijk op de fiets gevlucht. De man met een licht getinte huidskleur, droeg donkere kleding. Ten tijde van de overval, omstreeks 17.30 uur, stond een man bij een telefooncel aan de Kuilsburg. De politie zou graag in contact komen met deze man. Ook andere mensen die iets over het incident of over de identiteit van de verdachte kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Hoogezand: aanrijding door olie op de weg

Bij de afrit van de A7 richting Hoogezand is woensdag een aanrijding geweest. Een 45-jarige automobilist uit Vinkel wilde remmen voor een stilstaande auto voor hem. De auto gleed echter door en botste op de auto ervoor. Er raakte niemand gewond. Onderzoek wees uit dat de aanrijding vermoedelijk is ontstaan door olie op het wegdek. Het oliespoor volgend, bleek er olie te liggen in de Kerkstraat, de Hoofdstraat en de Beukemastraat. De brandweer is ingezet om het wegdek schoon te maken. Een kraan bleek olie gelekt te hebben. De eigenaar van de kraan heeft zich gemeld.

Leek: fietsster gewond

Een 63-jarige fietsster uit Leek is woensdagochtend gewond geraakt. De vrouw stak vanaf de Goldbergsingel de Euroweg in haar woonplaats over. Hierbij zag ze een 42-jarige automobilist uit Groningen niet aankomen. De automobilist kon de vrouw niet meer ontwijken. De Leekster is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Farmsum: bromfietser veel te snel

De politie heeft een 17-jarige bromfietser uit Woldendorp bekeurd. De jongen reed met een snelheid van 77 km/uur over de Warvenweg in Farmsum. De maximum snelheid is daar voor een bromfiets 40 km/uur.

Warffum: auto in sloot

Een 30-jarige automobilist uit Warffum is woensdagochtend met zijn auto in de sloot beland. De man verloor in een bocht op de Onderdendamsterweg in zijn woonplaats de macht over het stuur. De auto raakte in de slip, kwam tegen een boom en belandde uiteindelijk in de sloot. De bestuurder kon op eigen kracht uit de auto komen. Hij is met armletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Oude Pekela: vrouw overlijdt na val in kanaal

Een 83-jarige vrouw uit Oude Pekela is woensdagavond om het leven gekomen. De dementerende vrouw was van huis weggelopen. Familieleden troffen de vrouw even later in het water van het kanaal aan. Zij bleek inmiddels overleden te zijn. Het is onbekend hoe de vrouw te water is geraakt. Het lichaam is uit het water gehaald en in het ziekenhuis nader bekeken. Er zijn geen aanwijzingen gevonden voor een misdrijf.

Meedhuizen: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft woensdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige automobilist uit Hoogezand. De man reed met een snelheid van 112 km/uur over de Geedsweersterweg in Meedhuizen. De
maximumtoegestane snelheid daar is 60 km/uur. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Westerbroek: bromfietser gewond

Een 16-jarige bromfietser uit Kolham is woensdagochtend gewond geraakt. De jongen reed over het fietspad van de Rijksweg West in Westerbroek. Een 27-jarige automobilist uit Rijnsburg kwam vanaf een parkeerplaats en wilde het fietspad oversteken. Hierbij zag hij de bromfietser over het hoofd. De bromfietser kwam ten val en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Sauwerd: vrachtauto botst op personenauto

Een 31-jarige automobiliste uit Dordrecht is woensdagochtend met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw reed over de N361 van Adorp naar Sauwerd. Zij moest op een gegeven moment afremmen voor het verkeer voor haar. Een 22-jarige vrachtwagenchauffeur uit Burgum kon niet op tijd remmen en botste op de personenauto voor hem. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Garrelsweer: fietsster belandt in sloot

Een 74-jarige fietsster uit Appingedam is woensdagavond in een sloot beland. De vrouw fietste over de Rijksweg naar Garrelsweer. Door onbekende oorzaak belandde zij plotseling in de sloot. Een omstander heeft de vrouw geholpen om uit het water te komen. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Friesestraatweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 2487, aantal overtredingen: 80, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.

Hoogezand, Gorechtlaan: aantal gecontroleerde voertuigen: 1048, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 67 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Groningen, Paterswoldseweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 1235, aantal overtredingen: 73, hoogst gemeten snelheid: 69 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Groningen, Verlengde Hereweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 1199, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 67 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Groningen, Rijksweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 439, aantal overtredingen: 72, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 1523, aantal overtredingen: 145, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.