Gemeente Lansingerland


Ondertekening Startconvenant Economisch Platform

Op 29 januari werd in het Bestuurscentrum in Bleiswijk het Startconvenant van het Economisch Platform Lansingerland getekend. Dit Convenant bevat o.a. de doelstelling van het Economisch Platform, een economische agenda 2008-2011 en de uitwerking van deze agenda.

De doelstelling van een Economisch Platform is om een bijdrage te leveren aan een duurzame economische ontwikkeling van de gemeente Lansingerland. Dit wordt onder andere bereikt door het opstellen van een breed gedragen economische agenda waarvan bedrijven, gemeente en burgers voordeel hebben. Deze agenda wordt jaarlijks aangevuld of bijgesteld.

Het Platform bestaat uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven of de overheid die door hun staat van dienst en ervaring in het ondernemerschap een waardevolle bijdrage kunnen leveren als denktank, samenwerkingspartner en klankbord voor de gemeentelijke overheid.

Partijen die op 29 januari getekend hebben zijn: Ondernemend 3B, VNO-NCW regio Oostland, MKB Randstad West, LTO Noord afd. Oostland, KvK Haaglanden, drie winkeliersverenigingen, Stichting Bedrijvenpark Rodenrijs, Koninklijke Horeca Nederland afd. Lansingerland en de gemeente Lansingerland.

Intentieovereenkomst

Op 6 maart 2007 werd de intentieovereenkomst getekend om te komen tot dit Economisch Platform. Destijds tekenden Ondernemend 3B, VNO-NCW regio Oostland, MKB Randstad West, LTO Noord afd. Oostland, KvK Haaglanden en de gemeente Lansingerland.

De intentie was toen om binnen een jaar te komen tot de oprichting van een Economisch Platform.

Op 5 juli 2007 vond het eerste overleg plaats over de daadwerkelijke oprichting van het Platform. Dit heeft geresulteerd in de totstandkoming van het Startconvenant Economisch Platform Lansingerland, dat nu is bekrachtigd door de handtekeningen van de deelnemende partijen.

Economisch Platform

Economisch platform

Economisch Platform

Economisch Platform