Politie Midden- en West Brabant

Arrestatie in Tilburgse geweldszaak

TILBURG, 31 januari 2008

Arrestatie in Tilburgse geweldszaak

TILBURG: De politie heeft een 22-jarige man uit Oisterwijk gearresteerd op verdenking van zware mishandeling. Het misdrijf vond woensdagavond 30 januari plaats in de Veestraat in Tilburg. Surveillerende agenten troffen rond 22.00 uur een zwaar gewonde man aan op de hoek van de Oeverstraat en de Veestraat. De man had hoofdletsel en naast hem lag een bebloede hamer.

Het slachtoffer is een 23-jarige Tilburger. Hij was ernstig mishandeld en had daarbij verwondingen aan zijn hoofd opgelopen. Hij is direct per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht. Vermoedelijk vond het geweld plaats in en rond de woning van het slachtoffer.

De politie meteen stelde een uitgebreid onderzoek in en het spoor leidde al snel naar een 22-jarige man uit Oisterwijk. De verdachte werd omstreeks 01.00 uur in zijn woonplaats gearresteerd. Hij is in verzekering gesteld en wordt momenteel verhoord. De verdachte en het slachtoffer zijn bekenden van elkaar. Een ruzie is waarschijnlijk de aanleiding van het delict.

De politie is op dit moment nog steeds bezig met een sporenonderzoek in en rond de woning van het slachtoffer. Vanwege het sporenonderzoek is nog steeds een deel van de Veeststraat afgezet. Ook doen rechercheurs en de wijkagent navraag bij buurtbewoners over eventuele bijzonderheden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer