Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 31-01-2008

Ongeval met letsel

NIEUWEDIEP Woensdagmiddag is een 75-jarige vrouw uit Gieten gewond geraakt bij een ongeval. Ze stak het Nieuwediep over, gaf geen voorrang en werd daarbij aangereden door een auto. De bestuurster van deze auto, een 46-jarige vrouw uit Wildervank, zag de fietser te laat. Het slachtoffer is met een been- en sleutelbeenbreuk naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal gebracht. (08-108416)

Politie onderzoekt woninginbraak

ASSEN Woensdagavond is ingebroken in een woning aan de Tymanshof. Daarbij is een laptop gestolen. De dader is binnengekomen via de garagedeur. De bewoners waren thuis en de deur was niet afgesloten. De 51-jarige bewoner deed aangifte. De politie stelt een verder onderzoek in. (08-108452)

Meisjes aangehouden wegens winkeldiefstallen

HOOGEVEEN Woensdagmiddag heeft de politie vier meisjes uit Hoogeveen, twee van 14 en twee van 15 jaar, aangehouden. Ze waren in een winkel in de Hoofdstraat tegen de lamp gelopen bij de diefstal van schoenen. Na hun aanhouding bleek dat ze nog meer winkeldiefstallen hebben gepleegd, bij tenminste vier andere winkels in het centrum. Alle vier zijn verhoord. De gestolen spullen, waaronder een hoeveelheid cosmetica, is teruggebracht naar de winkels. Tegen de meisjes wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-108360)

Politie onderzoekt gewapende overval

ASSEN Woensdagavond heeft een nog onbekende man tegen sluitingstijd een dierenzaak aan de Kleuvenstee overvallen. Even voor zessen kwam hij de winkel binnen en bedreigde de 33-jarige medewerkster met een wapen. Daarop gaf zij hem geld, waarop hij verdween in onbekende richting. De verdachte is een jongeman met een geschatte leeftijd tussen 16 en 20 jaar. Hij is ongeveer 1.80m a 1.90 meter. Zijn postuur is mager. Hij heeft een blanke huidskleur met blonde wenkbrauwen. Over zijn kapsel is weinig te zeggen omdat hij de capuchon van zijn donkerblauwe parka op zijn hoofd droeg. Opvallend is dat hij scheel kijkt met zijn rechteroog. Hij droeg een donkere trainingsbroek met een brede grijze bies en witte lage sportschoenen met een bruine zool. Om zijn nek droeg hij een sjaal in de kleuren groen en wit. Mensen die informatie hebben in verband met deze overval of die iemand kennen die aan dit signalement voldoet, worden verzocht om contact op te nemen met de recherche in Assen, via telefoon 0900 8844. (08-108422)

Man aangehouden na vernieling

BORGER Woensdagavond heeft de politie een 25-jarige man uit Emmen aangehouden wegens vernieling van een paal. De politie kreeg de melding dat aan De Slieten vernielingen werden gepleegd. Daar bleek dat de aangehouden verdachte een reclamepaal had vernield bij een bouwplaats. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-108447)

Aanhoudingen na brandstichting oudjaarsavond

KLAZIENAVEEN De politie heeft deze week drie mannen aangehouden die ervan worden verdacht op oudjaarsavond brand te hebben gesticht in een buurthuis aan de Lange Spruitstraat. Kort voor de jaarwisseling werden daar ramen vernield, vermoedelijk door zwaar vuurwerk, waarna vuurwerk naar binnen is gegooid. Daardoor is veel schade ontstaan. In het onderzoek dat is gestart heeft de politie informatie verzameld die leidde tot de aanhoudingen deze week. Een deel van de informatie is binnengekomen via Meld Misdaad Anoniem. Een 24-jarige man uit Zwartemeer en twee mannen uit Klazienaveen van 20 en 25 jaar worden verantwoordelijk gehouden voor deze zaak. Bij hun aanhoudingen trof de politie in de woningen onder meer zwaar vuurwerk aan, een jachtgeweer met munitie en meerdere vuurwerkpistolen en andere wapens. Al deze spullen zijn in beslag genomen. De verdachten uit Klazienaveen zijn na verhoor heengezonden. De man uit Zwartemeer zit nog vast. Hij wordt vrijdag voorgeleid. In zijn woning werd tenslotte nog een hennepkwekerij met bijna tweehonderd planten aangetroffen. Deze is ontmanteld. (08-100243)

Wie kent deze inbrekers?

Op deze internetpagina is onder het deel Opsporingsberichten een nieuw bericht geplaatst, waarbij beelden van verdachten worden getoond. Het gaat daarbij om verdachten van een inbraak in een tankstation in Elim op 13 december 2007.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280.