Universiteit Nyenrode

Nyenrode en KLM halen banden aan

Persbericht

Breukelen, 31 januari 2008 Nyenrode Business Universiteit en KLM zijn overeengekomen dat Nyenrode de komende jaren verschillende management programmas ontwikkelt en uitvoert voor KLM.

Met de overeenkomst krijgt Nyenrode een actieve rol in de opleiding van KLM talent. KLM wil met het opleidingsprogramma de employability en daarmee de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers vergroten. Binnen het contract vallen programmas op verschillende niveaus, die zich richten op het ontwikkelen en verbeteren van leiderschap, synergie en persoonlijke en organisatorische effectiviteit.

Rector Magnificus Bert de Groot: Nyenrode en KLM hebben een lange geschiedenis. KLM oprichter Albert Plesman legde in 1946 de fundamenten voor onze business universiteit. KLM heeft zich uiteindelijk door haar pioniersgeest ontwikkeld tot smart leader in de luchtvaartsector. Wij zijn er dan ook trots op om door middel van onze managementprogrammas een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van KLM.

KLM Directeur P&O Wim Kooijman: KLM wil haar positie als smart leader versterken. Door middel van de verschillende management programmas van Nyenrode voor onze medewerkers willen we dit bewerkstelligen. Het KLM-product is immers mensenwerk. Onze 30.000 KLMers bepalen de beeldvorming en brengen het KLM-merk tot leven. Smart Leadership moet bij hen in het DNA zitten en de management programmas van Nyenrode helpen dat te bereiken.

Nyenrode executive education Nyenrode heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen en uitvoeren van managementprogramma's die op specifieke vraagstukken van ondernemingen zijn toegesneden. Tijdens de programma's, waarbij het accent niet zozeer op het individuele als wel op het collectieve leerproces ligt, worden managers geconfronteerd met hun verantwoordelijkheid bij het richting geven aan de onderneming en het inrichten van de organisatie daarvoor. De universiteit ontwikkelt maatwerk programma's voor onder andere Achmea, AKZO Nobel, BAM, Ernst & Young, DHL, DHV, Fortis, Glaxo Wellcome, Heijmans, Heineken, ING Bank Nederland, KPN, NS en Rabobank.

Nyenrode heeft tevens een aantal open programmas voor managers en ondernemers, zoals het Young Management Program, het Foundations of Management Program, het Advanced Management Program en het Part-time MBA. Daarnaast biedt de universiteit Nyenrode Executive Certificate Programs, zo is o.a. in samenwerking met Yacht de opleiding Strategisch HRM, gericht op senior HR professionals, ontwikkeld. In mei 2007 plaatste de Financial Times Nyenrode op de 44e plaats van haar internationale ranking van open en maatwerkprogrammas voor ondernemers, managers en het bedrijfsleven.

Over KLM
KLM is de oudste nog onder dezelfde naam opererende luchtvaartmaatschappij ter wereld. Door de fusie met Air France is KLM nu onderdeel van Europas leidende luchtvaartgroep. Het opleidingsprogramma van Nyenrode is tot stand gekomen onder de supervisie van de KLM Academy en past in de visie dat KLM smart leader wil zijn en blijven in de luchtvaart, door voorop te lopen en slimmer te zijn dan anderen. De KLM Academy is het virtuele opleidingsinstituut van KLM dat voor leidinggevenden en specialisten een keur van opleidingen aanbiedt. Het gaat daarbij onder meer om managementtrainingen en masterclasses. De masterclasses worden gegeven door vooraanstaande managers uit het bedrijf die op een bepaald gebied expert zijn.

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit is opgericht door het bedrijfsleven en behoort tot de oudste en meest vooraanstaande business schools en business universiteiten van Europa. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op leidende functies in een internationale omgeving. Daarbij wordt grote waarde gehecht aan maatschappelijk bewustzijn en duurzaam ondernemerschap. De universiteit biedt masteropleidingen op het gebied van bedrijfskunde, en bachelor, master en post-master opleidingen in accountancy en controlling. Centraal in de onderwijsfilosofie van Nyenrode staat de combinatie van kennisoverdracht, praktijkervaring en ontwikkeling van sociale vaardigheden. Deze combinatie ziet de universiteit, en met haar het bedrijfsleven, als cruciaal voor het succesvol zijn in leidinggevende posities.

Nyenrode biedt standaard en maatwerk executive programmas en permanente educatie voor het MKB en beursgenoteerde Nederlandse en internationale ondernemingen. De Nyenrode Research Group coördineert het wetenschappelijk onderzoek van de universiteit, waarbij de toepasbaarheid van dit onderzoek nauwlettend in het oog wordt gehouden.

Zie voor meer informatie www.nyenrode.nl


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie (