Politie Brabant-Noord

Een échte inbreker draagt geen streepjespak

's-Hertogenbosch, 31-01-2008

Al enkele maanden gaat de politie Brabant-Noord samen met u de strijd aan met de woninginbraken, onder het motto 'Samen tegen Inbrekers'. Dit project is erop gericht om u ervan bewust te maken dat de politie het niet alleen kan. U speelt zelf een belangrijke rol in de preventie van woninginbraken, maar ook in de opsporing van inbrekers. Goed opletten in uw wijk en verdachte situaties direct melden bij de politie. Met name in de donkere maanden van het jaar, van oktober tot en met maart, kunnen inbrekers nog veel te veel hun slag slaan. Het is vroeg donker waardoor ze vaak in de avonduren op pad gaan.zeker op een moment dat veel mensen niet thuis zijn.

Want over een paar dagen barst carnaval in alle hevigheid weer los. Honderdduizenden Brabanders genieten vier dagen lang met volle teugen van dit eeuwenoude volksfeest. De politie Brabant-Noord wil ook dat het voor u een feest blijft. Carnaval is namelijk óók bij woninginbrekers een populaire periode in het jaar. Terwijl u aan het hossen bent, haalt het dievengilde uw huis leeg. Bij thuiskomst een gegarandeerde domper op uw feestvreugde. Ben u er dus van bewust dat inbrekers doelgericht op zoek gaan naar woningen waar duidelijk niemand thuis is. Bij twijfel gaan ze eerder een straatje verder. Zorg er daarom voor dat u de woning goed afsluit. Laat hier en daar een lichtje branden en sluit de gordijnen zodat uw mooie spulletjes niet als in een grote kijkdoos tentoongesteld worden! Vraag eventueel een goede buur of ze dat voor u willen doen als u al vroeg op de dag vertrekt.

De politie doet er alles aan om de carnavalsfestiviteiten zo veilig mogelijk te laten verlopen. Maar ook onze surveillances in de wijken blijven gewaarborgd. Mét u maken we het de woninginbrekers zo moeilijk mogelijk. Kijk voor tips en informatie opwww.samentegeninbrekers.nl.