Nederlandse Politiebond


DOEKLE TERPSTRA BEMIDDELAAR IN CAO-CONFLICT

Voormalige CNV-voorzitter Doekle Terpstra gaat bemiddelen in het conflict over de politie-cao. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag bekendgemaakt.

De bemiddeling zal in twee fases plaatsvinden. Eerst voert Terpstra verkennende gesprekken over een mogelijke oplossing. Volgende week moeten die zijn afgerond. Op grond van de rapportage van Terspstra zal Ter Horst de vakbonden vragen of zijn advies genoeg perspectief biedt voor een tweede bemiddelingsfase.

´De best denkbare optie´, noemt voorzitter Hans van Duijn van de NPB de keuze van de minister. ´Terpstra is onbesproken en heeft kennis van de vakbeweging en van openbaar bestuur.´ Van Duijn verwacht dat vrijdag al de eerste gesprekken met de bemiddelaar gevoerd kunnen worden.

Ter Horst maakte maandag bekend dat zij een bemiddelaar wilde aanstellen. De politiebonden lieten daarop weten zich niet vast te leggen op de uitkomsten van de bemiddelingspoging, maar zullen wel actief meewerken.

Gepubliceerd op 31 januari 2008 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.