Provincie Noord-Holland

Datum

31-1-2008

Onderwerp

Weg vrij voor Westelijke Randweg Beverwijk

Carla van Twuijver

De Raad van State heeft het verzoek van Westerhout Blijft!, om de werkzaamheden aan de Westelijke Randweg Beverwijk op te schorten, afgewezen. Dat betekent dat de aanleg van de weg nu kan starten.

Gedeputeerde Mooij is tevreden met de uitspraak; We kunnen nu echt beginnen!.
Wethouder Mosk van Beverwijk is verheugd over de uitspraak: de aanleg van de weg levert een sterke verbetering van de luchtkwaliteit en zal de verkeersoverlast ten langen leste uit het centrum weren.

De aanleg van de Westelijke Randweg was oorspronkelijk gepland in 2005/2006. Deze is door lange procedures vertraagd. De aannemer gaat op 11 februari het veld in. Zij starten dan met het uitzetten van het tracé. Vervolgens zal er in samenwerking met een gemeentelijke aannemer munitie worden geruimd en beplanting worden gerooid.

De Westelijke Randweg moet er komen om de volgende redenen: het weren van het vele verkeer door het centrum van Beverwijk, het ontsluiten van het toekomstige bedrijventerrein Businesspark IJmond en het verbeteren van de bereikbaarheid van Wijk aan Zee, bedrijventerrein de Houtwegen en het Corusterrein. Ook de Raad van State heeft het belang van de weg opnieuw bevestigd.