Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Gevraagd: ervaring en mensenkennis

Motto constateert dat er veel ervaring verloren bij mensen die uit het arbeidsproces getreden zijn.

Er vindt een enorme vernietiging plaats van menselijk kapitaal. Het is kapitaal dat zoveel beter aangewend kan worden. Of je nu afgekeurd bent, gepensioneerd of zonder werk thuis zit, veel mensen ervaren het arbeidsloze leven als teleurstellend. Ik zou nog zoveel kunnen betekenen, maar er wordt geen beroep meer op mij gedaan. Motto wil graag gebruik van mensen met levenservaring en werkervaring en kan nog veel nieuwe vrijwilligers gebruiken. Motto staat voor Meelevende Ondersteuning ten behoeve van Thuiswonende Ouderen en doet aan o ndersteuning op het gebied van zingeving en levensvragen.

Veel ouderen zitten thuis, alleen met hun zorgen, verdriet, onzekerheden of rouw. Medewerkers van Motto gaan op bezoek bij ouderen in IJsselmonde voor inhoudelijk gesprekken. Niet iedereen is daarvoor geschikt. Levenservaring en mensenkennis wordt gevraagd, daarnaast diepgang en affiniteit met levensvragen. Dan kunnen betekenisvolle relaties ontstaan. Is dit werk iets voor u? Wilt u iets met uw ervaring? Zinvol werk in teamverband. Binnenkort start Motto opnieuw met een cursus zingeving en levensvragen voor beginnende medewerkers. Mocht u belangstelling hebben, meld u dan aan via Vraagwijzer 4821100 of bel voor meer informatie. Mailen kan ook: motto@soij.nl Het werk van Motto vindt plaats in samenwerking met Stichting Ouderenwerk IJsselmonde, Grote Hagen 88 (naast Meerweide).

Motto is een samenwerkingsproject van de Stichting Geestelijke Verzorging Rijnmond en de Stichting Ouderenwerk IJsselmonde en richt zich op ondersteuning bij zingeving en levensvragen voor thuiswonende ouderen in de deelgemeente IJsselmonde te Rotterdam.

Meelevende Ondersteuning
t.b.v. Thuiswonende Ouderen