Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Mantelzorg

Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor één of meerdere personen uit de directe omgeving.

De zorg vloeit voort uit een sociale relatie: huwelijk, vriendschap, partnerschap, ouder, kind, enz. Het onderscheid met vrijwillige zorg is, dat een vrijwilliger de keuze heeft, om al dan niet voor iemand te zorgen. Deze keuzevrijheid is er niet of nauwelijks voor een mantelzorger.

Meestal is de zorg voor de ander geleidelijk gegroeid en een vast onderdeel geworden van het dagelijks leven. Het is een taak die veel voldoening kan geven, maar ook veel van de mantelzorger kan vragen en vaak intensief en ingewikkeld is. Mantelzorg kan oplopen tot vierentwintig uur per dag.

Als mantelzorger komt er veel op u af. Het kost energie en tijd om de zorg af
te stemmen, praktische zaken te regelen en zelf in balans te blijven.

Bent u mantelzorger en wilt u steun bij u in de buurt? Het Steunpunt Mantelzorg IJsselmonde is er voor u!

Op het gebied van lotgenotencontact organiseert het Steunpunt Mantelzorg
IJsselmonde een twee wekelijks mantelzorgcafé.

Wat is het doel van het mantelzorgcafé?

* Het creëren van een ontmoetingsplek voor mantelzorgers, waardoor hun vaak geïsoleerde positie verbeterd of voorkomen kan worden;
* Het bevorderen van herkenning en erkenning van de mantelzorg;
* Het bieden van ondersteuning door voorlichting, themas en ontspanning.

Waar en wanneer
Het mantelzorgcafé éénmaal in de 14 dagen (in de even weken) op donderdag van 13.00 tot 14.30 uur in Antonius IJsselmonde aan de Groene Tuin 1 (bereikbaar met bus 47 of tram 23)

Aanmelden en kosten
Van te voren aanmelden is niet nodig. U bepaalt zelf of u komt en hoe lang u blijft. Er zijn geen kosten aan verbonden. U bent van harte welkom en koffie / thee staan klaar.

Praktische info
Wilt u in contact komen met het Steunpunt Mantelzorg dan kunt u nadere informatie krijgen bij VraagWijzer IJsselmonde, telefoonnummer 010 - 482 11 00 (op werkdagen van 9.00 - 17.00 uur), of langskomen (op werkdagen van 10.00 - 15.00 uur) aan de Grote Hagen 88.