Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 22 januari 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 15 januari 2008. Toelichting: Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies: Instemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Aanwijzing toezichthouders in de zin van artikel 5:11 van de Algemene wet bestuursrecht. Toelichting: Door het verloop van tijd en personeel is er een verschuiving geweest in de toezichthouders m.b.t. handhaving van wet- en regelgeving onder verantwoordelijkheid van de gemeente. Van belang is dus de betreffende functionarissen te benoemen tot toezichthouder in de zin van artikel 5:11 Algemene wet bestuursrecht waarbij tevens wordt aangegeven op welke wetten en/of verordeningen deze aanwijzing betrekking heeft. Ambtelijk advies: Geadviseerd wordt de in de conceptbesluiten genoemde personen van het team VROM van de sector grondgebied, van het team Facilitaire zaken van de sector dienstverlening en van de Brandweer aan te wijzen als toezichthouder in de zin van artikel 5:11 van de Algemene wet bestuursrecht en de burgemeester ondertekeningsmandaat te verlenen voor de legitimatiebewijzen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Vrijstellingsprocedures artikel 19, lid 1 WRO voor het buitengebied. Toelichting: Er worden veel verzoeken om vrijstelling van het geldende bestemmingsplan ingediend die betrekking hebben op het buitengebied. Om medewerking te verleden moeten tijdrovende en kostbare procedures worden gevoerd. Kosten en tijd kunnen worden bespaard wanneer de raad voor het gehele buitengebied een voorbereidingsbesluit neemt en de vrijstellingsbevoegdheid van art. 19, lid 1 WRO aan het college delegeerd. Ambtelijk advies: De raad conform concept voorstellen:
· voor het gehele buitengebied een voorbereidingsbesluit te nemen;
· de bevoegdheid tot het verlenen (dus niet het weigeren) van vrijstelling als bedoeld in artikel 19 eerste lid te delegeren aan het college van burgemeester en wethouders onder voorwaarden dat de raad onmiddellijk, nadat het college tot het voornemen vrijstelling te verlenen heeft besloten, hiervan in kennis wordt gesteld. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Bouwen dakkapel zonder vergunning Van Voorthuijsenhof 42 te Abcoude. Toelichting: Op 16 oktober 2007 is overtreder aangeschreven de illegale dakkapel te verwijderen. Van de gelegenheid om zienswijze in te dienen is gebruikgemaakt. De zienswijze heeft uitsluitend betrekking op de termijn waarbinnen de illegale situatie moet zijn beeindigd. Ambtelijk advies: Handhavingsprocedure voortzetten en een last onder dwangsom op te leggen met een wekelijks te verbeuren dwangsom van 150,- met een maximum van 3000,- met een - gezien de ingebrachte zienswijze - begunstigingstermijn tot 14 februari 2008. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


3. Vrijstellingsprocedure Gein Zuid 23 t.b.v. een boerderijwinkel. Toelichting: De raad heeft op 30 november 2006 een voorbereidingsbesluit genomen en de bevoegdheid tot het nemen van een vrijstellingbesluit (art. 19, lid 1 WRO) aan uw college gedelegeerd. Tot op heden is de aanvraag voor de vrijstelling nog niet compleet. Verder is er steeds discussie gaande welke activitieten wel of niet toelaatbaar zijn bij het agrarisch bedrijf met boerderijwinkel. Hierbij worden voorstellen voor handhaafbare begrensing van de activiteiten gedaan. Door verloop van tijd zal de raad wederom een voorbereidingsbesluit moeten nemen indien medewerking wil worden verleend. Ambtelijk advies: Medewerking continueren mits tijdig plattegronden en landschappelijk inpassingsplan wordt overgelegd. Na ontvangst de raad voorstellen het eerder genomen voorbereidingsbesluit te herhalen. Verder de inrichting en activiteiten beperken als geadviseerd. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten. Er wordt een brief opgesteld waarin nadere afspraken over invulling parkeren en catering worden opgenomen. Uitgangspunten voorstel worden voor de rest onderschreven.
4. Verkoop perceel oude gemeenteloods te Baambrugge. Toelichting: De bodemverontreiniging is volledig in kaart gebracht en belemmert niet een woonbestemming op dit perceel. Makelaardij Raad-Huis heeft geadviseerd over de verkoop methodiek uitgaande van een eerste koopgelegenheid voor inwoners van Baambrugge Om een woonbestemming te realiseren moet een vrijstellingsprocedure worden gevoerd (art. 19, lid 1 WRO) Ambtelijk advies:
1. De verkoop van het perceel in handen te leggen van Raad-Huis makelaardij.
2. Een lid van uw college te machtigen een beslissing te nemen op de inschrijving. Hij/zij zal dan ook bij het openen van de enveloppen aanwezig zijn.
3. Een vrijstellingsprocedure te starten voor de bouw van een woning op dit perceel met respectievelijk een goot- en nokhoogte van 4,- en 8,- meter. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten. Uitgangspunten worden aangepast waarbij geldt bij gelijke bieding voorrang bewoner Baambrugge.
5. Beslissing op bezwaarschrift betreffende het besluit van 4 juni 2007 tot het verlenen van een kapvergunning voor het kappen van 1 berk aan de Waardassackerstraat 27 te Abcoude. Toelichting: Het bezwaarschrift is voorgelegd aan de commissie bezwaarschriften en is behandeld op de zitting van 17 september 2007. De commissie adviseert betrokkene in zijn bezwaren ontvankelijk te verklaren en het bestreden besluit van 4 juni 2007 te herroepen. Het advies van de commissie bezwaarschriften is als bijlage bijgevoegd. Ambtelijk advies: Geadviseerd wordt het advies van de commissie bezwaarschriften van de gemeenten Abcoude en Breukelen over te nemen en betrokkene in zijn bezwaren ontvankelijk te verklaren en het bestreden besluit van 4 juni 2007 te herroepen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten


1. Afsluiten kasgeldlening t.g.v. vertraging verkoop grond AM Wonen. Toelichting: AM wonen heeft aangegeven niet over de juiste kadastrale gegevens te beschikken voor het notarieel transport en de splitsing in appartementsrechten. Dit leidt tot vertraging voor de overdracht van de grond (opbrengst 7,5 miljoen ex btw). Het kadaster heeft 5 tot 20 werkdagen nodig voor het afgeven van deze nummers. In de week van 7 januari 2008 zijn de kadastrale gegevens aangevraagd. De gemeente heeft tot 16 januari 2008 de beschikking over een kasgeldlening. Door deze vertraging is per 16 januari opnieuw een kasgeldlening aangetrokken voor de duur van 3 weken. Het tarief is 4,3%. AM Wonen betaalt over deze periode de reeds aangezegde wettelijke rente van 6%. De provincie zal hierover worden geïnformeerd. Ambtelijk advies:
- Voor de periode van 16 januari tot 6 februari 2008 kasgeldlening van 7,5 miljoen aantrekken.
- De provincie Utrecht over deze ontwikkeling informeren. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Actualiseren realisatieovereenkomst Baambrugge-Oost. Toelichting: In 2005 is door het voormalige college van B&W de realisatieovereenkomst Baambrugge-Oost ondertekend met ontwikkelaar Westhoek Wonen. Ten opzichte van de realisatieovereenkomst hebben zich wijzigingen voorgedaan met betrekking op: de planning, het woningbouwprogramma en de gronduitgifte en opbrengst (meer opbrengst). Voor specifieke gegevens zie de toelichting. De meeropbrengst wordt meegenomen in de eerstvolgende Projectenrapportage, via deze weg wordt de raad in kennis gesteld. Ambtelijk advies: Instemmen met wijzigingen in realisatieovereenkomst Baambrugge-Oost welke in 2005 is getekend. Wijzigingen hebben betrekking op: de planning, het woningbouwprogramma en de gronduitgifte en opbrengst (meeropbrengst). Middels een brief wordt Westhoek Wonen geïnformeerd. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 29 januari 2008. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 22 januari 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Aanvraag ontheffing plaatsing vuilcontainer t.h.v. Kerkstraat 4 te Abcoude. Toelichting: Op 8 januari 2008 is er een verzoek binnengekomen voor ontheffing voor het plaatsen van één vuilcontainer op 1 parkeerplaats (geen blauwe zone) t.h.v. het perceel Kerkstraat 4 te Abcoude t.b.v. renovatiewerkzaamheden bij het genoemde adres. Op grond van artikel 2.1.5.1 van de APV is een ontheffing nodig om de weg te gebruiken anders dan overeenkomstig de bestemming daarvan. Het advies is ontheffing te verlenen in de periode van 14 januari tot en met 29 februari 2008 en volgens de voorwaarden, gesteld in de brief van 10 januari 2008. Ambtelijk advies: Geadviseerd wordt de vergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 10-1-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Kapvergunningaanvraag 1 els aan de P. van Wijngaerdtlaan 40 te Abcoude. Toelichting: Op 16 november 2007 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 els aan de P. van Wijngaerdtlaan 40 te Abcoude. De boom sterft af. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 6 december 2007 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies: Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 8-1-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Kapvergunningaanvraag 3 naaldbomen aan de Haagwinde 67 te Abcoude. Toelichting: Op 10 december 2007 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 3 naaldbomen aan de Haagwinde 67 te Abcoude. De bomen zijn te groot voor de standplaats en ontnemen teveel licht. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 20 december 2007 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies: Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 8-1-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


3. Kap Herinrichting Aasdomstraat. Slechte toekomstverwachting, met herplant:
· Blomswaard t.h.v. 23, 1 esdoorn
· Blomswaard t.h.v. 19, 1 esdoorn
· Blomswaard t.h.v. Waardassackerstraat, 1 esdoorn. Verplanting elders in Abcoude i.v.m. groeiplaats:
· Blomswaard t.h.v. Aasdomstraat 20, 1 esdoorn
· Blomswaard t.h.v. Waardassackerstraat 23, 1 esdoorn. Toelichting: Op 12 december 2007 is een verzoek om vergunning binnengekomen van de afdeling OW voor het kappen van bovenvermelde bomen i.v.m. de herinrichting Aasdomstraat e.o. te Abcoude. De kapaanvraag is in (en na) overleg met de gemeentelijke bomendeskundige en bewoners ingediend. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 20 december 2007 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies: Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 8-1-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen dakkapel op voordakvlak woonhuis, Starnheim 27, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 16-1-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
5. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen dakkapel op voordakvlak, Papehof 49, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 15-1-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
6. Kapvergunningaanvraag 1 esdoorn aan Gein Zuid 42 te Abcoude. Toelichting: Op 11 december 2007 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 esdoorn aan Gein Zuid 42 te Abcoude. De bewoners willen een dam aanleggen, dienende als oprit (vergunning aangevraagd) de boom staat in de toekomstige dam. Het betreft een gemeentelijke boom, aanvrager is gemachtigd om aanvraag in te dienen. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd met herplant. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 20 december 2007 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies: Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 15-1-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
7. Kapvergunningaanvraag 1 berk aan de Dr. Koomansstraat 21 te Abcoude. Toelichting: Op 10 december 2007 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 berk aan de Dr. Koomansstraat 21 te Abcoude. De boom is in slechte conditie. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Zijn bevindingen zijn dat de berk zwaar met schimmel is aangetast. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 20 december 2007 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies: Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 15-1-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


8. Sloop keuken en opslag van restaurant de Wakende Haan, Kerkplein 7 te Abcoude t.b.v. nieuwbouw. Toelichting: Het gaat om een rijksmonument. De keuken en berging worden vernieuwd en iets vergroot. Hiervoor is al monumentenvergunning en bouwvergunning verleend. De sloopvergunning moet met toepassing van art. 37 Monumentenwet en art. 8 van de Bouwverordening worden verleend. In het kader hiervan is de sloopvergunning worden aangehouden en het ontwerp ter visie gelegd totdat de zes weken van de ter visie legging zijn verstreken. Het college heeft dit 16-11-2007 besloten, de publicatie is van 22-11-2007, er zijn geen zienswijzen ingediend. Aan de vergunning worden voorwaarden verbonden. Ambtelijk advies: a. Aanhouding opheffen, en b. sloopvergunning verlenen onder bijgaande voorwaarden. Mandaatbesluit d.d. 17-1-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.


---