Gemeente Zoetermeer

Stadstuin heropend na renovatie

Onthulling rookzuil

Midden in het Stadshart, omzoomd door winkels, kantoren en appartementen, ligt de Stadstuin. Deze heeft een grondige renovatie ondergaan en wordt heropend. Dit gebeurt door wethouder wijk- en buurtbeheer Patrick van Domburg. Hij onthult hiertoe op maandag 4 februari om 14.00 uur een nieuwgeplaatste `rookzuil' bij de ingang van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD).

Het is niet toevallig dat de gemeente de stadstuin heeft gerenoveerd. Het gebied dat in de 80er jaren werd ingericht vertoonde `slijtage' en daarom was het hoog tijd voor een flinke opknapbeurt. De gemeente heeft groot onderhoud aan de beplanting gepleegd, er zijn 11 afvalbakken geplaatst en 19 nieuwe banken en 3 zogenoemde peukenpalen (rookzuil) op een onkruidvrije verharding (minder onderhoud).

Op initiatief van de KLPD hebben ook betrokken omwonenden, zoals een bewonersvereniging, zich opgeworpen om de Stadstuin wekelijks schoon te houden. Volgens deze vrijwilligersgroep is het wij-gevoel dat de Stadstuin schept een bindende factor voor de omgeving.

De betrokken bewoners zijn de bewonersvereniging RĂ©sidence Belgique, de Vereniging van Eigenaren Noordwaarts, de Vereniging van Eigenaren Stadspark, een groep Traceurs, de KLPD en de bewoners van de Warande.