Time : 12:10:24
Date : 31 January 2008
Sender Name: VVI

Voorzitterswissel Caritas Vlaanderen
Na bijna 12 jaar de leiding van Caritas Vlaanderen te hebben opgenomen, loopt het mandaat als voorzitter van professor Willy Geysen af in 2008.

Overeenkomstig de statuten droeg Mgr. Vangheluwe namens de Vlaamse bisschoppen de heer Guido Van Oevelen voor als voorzitter van Caritas Vlaanderen vzw.

De Raad van Bestuur stemde in met de voordracht namens de Vlaamse bisschoppen door de bisschop-referendaris, en benoemde in haar vergadering van 24 januari 2008 de heer Guido Van Oevelen unaniem tot voorzitter van Caritas Vlaanderen voor een periode van vier jaar, die ingaat op 8 mei 2008. Dan wordt de voorzittershamer officieel doorgegeven.

De Algemene Vergadering van Caritas Vlaanderen nam kennis van de beslissing van de Raad van Bestuur en bekrachtigde deze.

Caritas Vlaanderen is een brede beweging van mensen en initiatieven die, in Vlaanderen, actief zijn op het vlak van de gezondheidszorg (via het Verbond van Verzorgingsinstellingen), de welzijnszorg (via het Vlaams Welzijnsverbond), de binnen- en buitenlandse solidariteit (Caritas International) en het vrijwilligerswerk (Present Caritas Vrijwilligerswerk). Verder behoren tot de Caritasfamilie ook nog de dienstengroep Partezis, en regionale secretariaten in de provincies die zorgen voor de verankering met de lokale werkvloer. In Vlaanderen vertegenwoordigt de Caritasfamilie de tewerkstelling van meer dan honderdduizend medewerkers in meer dan duizend voorzieningen. Wereldwijd behoort Caritas Vlaanderen tot het Caritasnetwerk van 162 organisaties in meer dan 200 landen en regio's, dat jaarlijks 60 miljoen mensen bereikt.

In bijlage vindt u het CV van Guido Van Oevelen, enkele foto's, en de opdrachtsverklaring van Caritas Vlaanderen.

Bijlages bij dit persbericht ook beschikbaar op www.pressereleases.be