Persbericht

CIBER rondt complexe SAP-upgrade Malmberg succesvol af ~ drie SAP-systemen tegelijkertijd opgewaardeerd en verhuisd naar CIBER-datacenter ~

Eindhoven, 31 januari 2008 - ICT-dienstverlener CIBER Nederland heeft de drie SAP-systemen (R/3, CRM en BW) van uitgeverij Malmberg uit Den Bosch en Van In, de Belgische zusteruitgeverij, in een keer geüpgraded naar de laatste versies. Tegelijkertijd werden alle SAP-servers verplaatst naar de datacenters van CIBER in Amsterdam en Rotterdam.

Dat drie SAP-systemen in één keer worden opgewaardeerd is bijzonder: "Meestal doen we dat in fases", zegt Linda Beukers, Service Line Manager bij CIBER Nederland. "Dit project was behoorlijk complex, omdat we te maken hadden met verschillende SAP-systemen die onderling zijn verbonden. Daar komt bij dat deze complexiteit zich op ontwikkel-, acceptatie-, én productieniveau voordeed."

Met de verhuizing van de SAP-systemen naar de datacenters van CIBER stapt Malmberg over van remote services naar managed services. SAP wordt voortaan door CIBER beheerd vanuit servicelocaties in Den Bosch, Eindhoven en Nieuwegein. Beukers: "CIBER neemt Malmberg en Van In de zorg uit handen voor een groot deel van haar IT-park en biedt flexibiliteit en ruimte voor operationele en strategische groei."

CIBER heeft zeven maanden gewerkt aan de transitie, om ervoor te zorgen dat de uiteindelijke live-gang vlekkeloos zou verlopen. Hierdoor hebben de 300 SAP-gebruikers van Malmberg en Van In tijdens het weekend van de overgang nauwelijks overlast ondervonden.

De SAP-template van Malmberg/Van In zal eveneens geïmplementeerd worden bij Sanoma WSOY in Finland. Sanoma WSOY gaat daarna ook over op het managed services concept van CIBER.

Malmberg is tevreden over het behaalde resultaat. "Je ziet maar zelden dat fraaie slogans ook waar worden gemaakt", zegt Berry Verhoeven, ICT manager bij Malmberg. "Dat was hier absoluut wel het geval. Met deze SAP-upgrade én overgang naar managed services leggen we een goede basis voor verdere groei."

De uitgever heeft te maken met een aantal veranderingen: producten worden steeds vaker digitaal aangeboden, de overheid trekt zich voor een groot deel terug uit de markt en de afnemers professionaliseren. Verhoeven: "Op dit moment maken we ons klaar voor een nieuw tijdperk, waarin E-strategy een belangrijke plaats inneemt. Daarom moet wij zorgen dat onze systemen ons optimaal ondersteunen. Met deze overstap zien wij de toekomst dan ook rooskleurig tegemoet."

Beukers: "Voor ons was het een hele klus om alles op tijd te kunnen klaren, maar we zijn blij dat we dit project zonder noemenswaardige problemen hebben kunnen klaren, mede dankzij de steun en het enthousiasme van Malmberg."

CIBER en Malmberg tekenden vorig jaar een Service Level Agreement-overeenkomst voor vijf jaar.