AutoRai

Introductie Lexus IS-F

(1/31/2008)
De Lexus IS F is de ultrasportieve variant van de IS-serie en gebouwd rondom de kernbegrippen: acceleratie, remmen en communicatie met het wegdek. Het uiterst sportieve onderstel is ontwikkeld met het circuit als referentiekader. De IS F is een brok dynamiek en uitgerust met een 5,0 liter V8 VVT-iE benzinemotor met een vermogen van 423 pk/311 kW.

Het koppel bedraagt 505 Nm bij 5.200 tpm. Toch heeft deze supersportsedan de laagste CO2-uitstoot in zân klasse (270 g/km). Het krachtige vermogen wordt door middel van Sport Direct Shift (SPDS) via de achterwielen naar het wegdek geleid. Deze SPDS-transmissie is

âs werelds snelste 8-trapsautomaat met een extreem snelle schakeltijd van 0,1 seconde en is handmatig met shift paddles te bedienen. De Lexus sprint van 0-100 km/h in 4,8 seconden. De bijna oneindige acceleratie stopt pas bij een begrensde snelheid van 270 km/h. Gesmede 19 inch BBS velgen met 225/40 banden vóór en

255/35 banden achter geven de IS F een indrukwekkende tractie. Samen met Brembo ontwikkelde Lexus het high performance remsysteem. Het state-of-the-art Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM)-sportsysteem zorgt voor een perfecte mix van handling en controle. En, voor de absolute purist, het VDIM-systeem kan ook volledig worden uitgeschakeld!

De Lexus IS F is vanaf 1 februari te bestellen bij de Lexus dealer en heeft een consumentenprijs van 101.600,- euro. Overigens is de IS F niet uitsluitend sportiviteit wat de klok slaat, hij beschikt namelijk ook over een uiterst complete uitrusting.