Ingezonden persbericht


Pe
Installateurs sluiten 2007 af met eindsprint r
De installateurs ervaren het laatste kwartaal van 2007 de positiefste omzetontwikkeling van alle partijen s in de bouwsector. Meer dan de helft van de installateurs (55%) ziet de omzet stijgen en slechts 8% heeft b een dalende omzet. De orderportefeuille van installateurs puilde uit in de laatste drie maanden van 2007. Bijna de helft van de installateurs heeft zijn orderportefeuille in het laatste kwartaal van 2007 zien e groeien ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Dit en meer staat in de VSK pocketeditie: 'De installatiemarkt in je achterzak' van BouwKennis die gratis af te halen is in hal 4 bij stand C024 tijdens r de VSK 2008 (11 tot en met 15 februari 2008).

ic Met deze positieve omzetontwikkeling lopen de installateurs voorop in een gestaag groeiende markt. De omzet in de bouw is in 2007 van januari tot en met november gemiddeld met 11% toegenomen in vergelijking met h dezelfde periode een jaar eerder (bron: CBS). Ondanks hun eindsprint in 2007 temperen de installateurs hun verwachtingen voor het eerste kwartaal van 2008. Van de installateurs verwacht per saldo 28% een stijgende t omzet in het eerste kwartaal van 2008 ten opzichte van een jaar eerder.

Ontwikkelingen in de bouwsector
In het vierde kwartaal van 2007 zijn er in verhouding met de voorgaande kwartalen minder bedrijven met een stijgende omzet ten opzichte van een jaar geleden. In de gehele bouwsector maakt een meerderheid van bedrijven een positieve omzetontwikkeling mee. Het aantal bedrijven met een gunstige omzetontwikkeling is echter kleiner geworden. De verwachtingen over de omzet voor het eerste kwartaal van 2008 zijn gemiddeld genomen vergelijkbaar met de waargenomen ontwikkelingen in het vierde kwartaal van 2007.

'De installatiemarkt in je achterzak' Bovenstaande informatie en meer staat in 'De installatiemarkt in je achterzak' van BouwKennis. Het boekje past in een achterzak en kan dus met recht een 'pocketeditie' genoemd worden. De pocketeditie bevat highlights uit de vele beschikbare onderzoeken van BouwKennis. Het zijn slechts de topjes van de ijsbergen aan essentiële informatie die BouwKennis u kan bieden. Desondanks heeft u na het lezen van 'De installatiemarkt in je achterzak' een goed beeld van verschillende facetten van de branche. Hoe ontwikkelt de conjunctuur zich? Wat zijn de belangrijkste informatiebronnen en beurzen? Wat zijn de trends en ontwikkelingen? Hoe ontwikkelt de sanitairbranche zich? Antwoorden op deze en meer vragen vindt u in 'De installatiemarkt in je achterzak', gratis af te halen is tijdens de VSK 2008 in hal 4 bij stand C024.

BouwKennis is uitgever van marktinformatie over de bouw-, vastgoed- en installatiesector. De producten van BouwKennis ondersteunen managers bij het bepalen en invullen van het beleid. Voor meer informatie over BouwKennis of om u in te schrijven voor de tweewekelijkse digitale nieuwsbrief, kijk op www.bouwkennis.nl.