AutoRai

Hyundai zet de aanval in

(1/31/2008)
De nieuwe Hyundai i10 wordt spectaculair laag geprijsd vanaf 7.995 euro. De Hyundai Getz wordt duizend euro goedkoper en staat per 1 februari vanaf 9.495 euro in de showroom. Elke Hyundai i30 krijgt standaard een geïntegreerd navigatiesysteem. Bovendien levert Hyundai alle modellen met schone en zuinige motoren en zijn alle diesels van Hyundai standaard voorzien van een roetfilter.

Hyundai zet vanaf 1 februari 2008, wanneer alle wijzigingen door de belastingmaatregelen en extra milieuheffingen in de prijzen van alle nieuwe automodellen zijn verwerkt, nadrukkelijker dan ooit de aanval in op de concurrentie. âEn dat is uitstekend nieuws voor kopers van nieuwe autoâsâ, zegt Managing Director Hans Kwaad van de Nederlandse Hyundai importeur Greenib Car BV. âNiet alleen worden sommige Hyundaiâs goedkoper. Ook worden de modellen rijker uitgerust zonder dat de prijs omhoog gaat. De klant kan in 2008 helemaal niet meer om Hyundai heen.

Nieuwe Hyundai i10 spectaculair geprijsd vanaf ⬠7.995,- Hans Kwaad heeft direct diverse ijzers in het vuur: âDe nieuwe Hyundai i10, de opvolger van de Hyundai Atos, wordt maar liefst ⬠500,- goedkoper dan de al zeer scherp geprijsde Atos, terwijl de volledig nieuwe i10 veel meer te bieden heeft, zoals een nieuw design, meer binnenruimte, meer luxe én een sterkere motor. Dit betekent dat de nieuwe Hyundai i10 vanaf ⬠7.995,- wordt aangebodenâ.

Hyundai Getz nu beschikbaar vanaf ⬠9.495,-
De Hyundai Getz wordt zelfs de goedkoopste auto in zijn klasse. Hans Kwaad: âDe Getz wordt maar liefst ⬠1.000,- goedkoper. De modellen met airconditioning zelfs ⬠1.300,-. Dit betekent dat een zeer complete en zeer ruimte Hyundai Getz al vanaf ⬠9.495,- in de prijslijst staat. Een aanbieding waar geen concurrent tegenop kanâ.

Hyundai i30 standaard met geïntegreerd navigatiesysteem Ook de Hyundai i30 en de nieuwe Hyundai i30 CrossWagon springen er in 2008 zeer positief uit. De Hyundai i30 hatchback is leverbaar vanaf ⬠16.995,-. De splinternieuwe Hyundai i30 CrossWagon, die begin maart arriveert, heeft een meerprijs van slechts ⬠750,- ten opzichte van de hatchback. De vanafprijs van de i30 CW 1.6i ActiveVersion bedraagt daardoor ⬠18.745,-. Hans Kwaad: âDaarmee is deze middenklasser van Hyundai gemiddeld tien procent goedkoper dan zijn concurrenten. Om het unieke karakter van de Hyundai i30 te onderstrepen, rust Hyundai bovendien alle i30-modellen vanaf 1 februari 2008 uit met een navigatiesysteem. Hyundai is het eerste automerk dat een volledig geïntegreerd navigatiesysteem standaard in een auto in de middenklasse aanbiedt.â.

Er is meer. Ondanks alle nieuwe belastingmaatregelen en extra milieuheffingen blijven de prijzen van de Hyundai Matrix en van de Hyundai Accent ongewoon scherp. Hyundai kan de prijs van de Joy-serie zelfs met honderd euro verlagen. Ook de prijs van de Hyundai Coupé 2.0i blijft ongewijzigd. Wel zijn de dieselversies van de Hyundai Getz en de Matrix uit het programma gehaald, omdat deze niet meer aan de opgeschroefde milieunormen voldeden.

Ook navigatie op Hyundai Tucson en Hyundai Santa Fe Goed nieuws is er ook voor geïnteresseerden in de Hyundai Tucson en Hyundai Santa Fe. De business editions van deze populaire modellen zijn nu voorzien van een geïntegreerd navigatiesysteem. De prijs van de succesvolle Hyundai Tucson met een 2.0-liter motor blijft ook na 1 februari ongewijzigd en scherp: vanaf ⬠23.695,-. De prijzen van de standaard uitvoeringen van de Hyundai Santa Fe mét een dieselmotor en zowel met 2WD of 4WD veranderen eveneens niet. De uitvoeringen met een 2.7 V6-benzinemotor worden slechts met duizend euro in prijs verhoogd.

Ook de Hyundai Sonata 2.0i en 2.4i en 2.0 CRDi blijven zeer concurrerend geprijsd. De prijzen van de uitvoeringen met de twee benzinemotoren blijven ongewijzigd. De versie met dieselmotor wordt zelfs ⬠500,- goedkoper.

âHet belangrijkste is dat de nieuwe milieu- en belastingmaatregelen geen invloed hebben op de traditioneel scherpe prijsstelling van de volumemodellen van Hyundai. De nieuwe Hyundai i10, de Hyundai Getz, de Hyundai i30 hatchback en Hyundai i30 CrossWagon worden bovendien door de overheid beloond vanwege de zuinige motoren en de lage CO2-uitstootâ, aldus managing director Hans Kwaad.