AutoRai

Honda-primeurs op Geneva Motor Show

(1/31/2008)
De compleet nieuwe, Europese Honda Accord heeft zijn wereldpremière op de internationale autotentoonstelling in Genève. Ook is er de emissievrije Honda FCX Clarity, die op waterstof rijdt. Deze was nog niet eerder in Europa te zien. Ook onthult Honda in Zwitserland een studiemodel van de CR-Z, een hybride sportauto.

De Honda-presentatie in Genève staat voor het grootste deel in het teken van de nieuwe Accord. De Accord-zone telt tien autoâs van het nieuwe model, zowel sedans als tourers. De nieuwe generatie kenmerkt zich door een revolutionair design. De Accords hebben een opvallend sportieve en gestroomlijnde carrosserie. Ook getoond worden de vernieuwde motoren 2,0-liter en 2,4-liter benzinekrachtbronnen en de totaal nieuwe generatie 2.2 i-DTEC cleandiesel motor. Ze voldoen nu al aan de Euro5-emissienormen die over anderhalf jaar van kracht worden.

Mijlpaal
De milieuzone van de Honda-stand wordt aangevoerd door de FCX Clarity. Deze vierpersoons brandstofcelauto stoot tijdens het rijden uitsluitend waterdamp uit. Dankzij de speciale Honda V Flow brandstofcellen heeft de FCX Clarity een lage, langgerekte vorm die zorgt voor elegante uitstraling. Deze Honda, beschouwd als een mijlpaal in de ontwikkeling van brandstofceltechnologie, is vanaf komende zomer te leasen in de Verenigde Staten. Na de zomer komt de auto ook in Japan op de leasemarkt.

Als merk met een sterke focus op sportiviteit en verantwoorde techniek, ontwikkelde Honda de CR-Z, een conceptauto voor een toekomstige sportcoupé met hybride-aandrijving. De CR-Z heeft karakteristieke, dynamische lijnen die hij combineert met milieuvriendelijke aandrijftechnologie. Het doel is de bestuurder maximaal rijplezier te bieden met een minimale impact op het milieu.

Rallyrijders
Bezoekers van Hondaâs sportzone op de stand komen oog in oog te staan met de RA108 Formule 1-auto die voor het eerst aan het publiek wordt getoond. Ook de Civic Type R R3, voor het FIA Group 3-rallykampioenschap, is in de sportzone aanwezig. Na aan jaar van intensief testen, deels in competitieverband, is de nieuwe rally-Civic nu beschikbaar voor rallyrijders.

De 78^e internationale Geneva Motorshow is open voor het publiek van 6 t/m 16 maart 2008.