Gemeente Hilversum

Kaplijst bomen vastgesteld

30 januari 2008
BOp 22 januari 2008 hebben burgemeester en wethouders van Hilversum de kaplijst voor 2007-2008 vastgesteld. Het gaat in totaal om 150 bomen waarvan er 71 vervangen worden, om zo het bomenbestand gemeentebreed in stand te houden. Het rooien van de bomen is om een verschillende redenen noodzakelijk. In de meeste gevallen betreft het een natuurlijke doodsoorzaak en zijn de bomen aan het einde van hun levensloop of door ziekte instabiel. Vanaf eind januari wordt met de kapwerkzaamheden gestart.

Op de kaplijst staan uitsluitend bomen met een stamdiameter van 20 centimeter of meer. De lijst met bomen ligt vanaf 31 januari ter inzage in de Burgerleeskamer. Verder worden er 36 volwassen beeldbepalende bomen gekapt, die een stamdiameter van meer dan 50 centimeter hebben.

Hierbij gaat het om beeldbepalende eiken op de Beetslaan, Dudokpark, Graaf Florislaan, de G. van Amstelstraat (1 eik en 1 linde), de Bachlaan (1 eik en 3 dennen) en de Eemnesserweg (3 eiken en 1 kastanje). Aan de Larenseweg wordt een beuk gerooid, net zoals op de Wagnerlaan, de Hoflaan (1 beuk en 1 acacia). Op de ?s-Gravelandseweg worden twee beuken gekapt.

Er worden tien populieren gerooid op de Anton Philipsweg en aan de Siemensstraat twee honingbomen. Aan de Minister Hartsenlaan wordt een amberboom gekapt, net als op de Snelliuslaan.

Ook worden er nog een kastanjeboom gekapt (aan de Kastanjelaan), een esdoorn op de Pieter Postlaan en een es op de Pluimenmeent achter nr. 30.