Veilig Amsterdam


Stadsdeel Bos en Lommer: Traject Keurmerken winkelgebied van start

Bos en Lommerplein


* Keurmerk Veilig Ondernemen

* Stadsdeel Bos en Lommer


31 januari 2008

Ondernemersvereniging Sobel, marktkooplieden, winkeliersverenigingen Bos en Lommerplein en Bos en Lommerweg, politie, brandweer en stadsdeel Bos en Lommer ondertekenen op vrijdag 1 februari een intentieverklaring als startpunt voor het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) en het Keurmerk Veilig Markten (KVM).

Met de intentieverklaring zullen de ondertekenaars samenwerken tegen criminaliteit en onveiligheid in het winkelgebied Bos en Lommer. In aanloop naar de intentieverklaring is een enquête door winkeliers en marktlieden ingevuld. Uit de enquête blijkt onder andere dat het gevoel van onveiligheid, diefstal en zakkenrollerij belangrijke problemen zijn.

U bent van harte welkom op vrijdag 1 februari om 18.30 uur in het Grand Café op het Bos en Lommerplein.

Keurmerk
Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) biedt de mogelijkheid om gezamenlijk veiligheidsmaatregelen te treffen. Hierbij wordt gedacht aan het verbeteren van de straatverlichting en de inrichting van het winkelgebied en het bestrijden van graffiti. Ook staan trainingen voor ondernemers en marktlieden ter bestrijding van diefstal en agressie op het programma.

In heel Nederland worden circa 185 winkelcentra veiliger gemaakt met behulp van de KVO-methode. De ervaringen die zijn opgedaan bewijzen het succes van de werkwijze. Schade vermindert aanzienlijk en het gevoel van veiligheid neemt in belangrijke mate toe. Het KVO en KVM project verbeteren het winkelgebied en maken het ondernemersklimaat aantrekkelijk. Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) en het Keurmerk Veilig Markten (KVM) is binnen een half jaar een feit voor het winkelgebied Bos en Lommerplein en Bos en Lommerweg.

Een projectadviseur winkelcriminaliteit van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) staat de partijen bij in het behalen van de eerste KVO-ster.

Subsidie
De uitvoering van dit project wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de Europese Unie ( stuurgroep Urban 2). De subsidie is bedoeld om het winkelgebied in Bos en Lommer een stimulans te geven en is gebaseerd op het plan van aanpak dat samen met de ondernemersvereniging Sobel, marktkooplieden, winkeliersverenigingen Bos en Lommerplein en Bos en Lommerweg, Kamer van Koophandel, Fortis, Het Oosten en Q-Park is opgesteld.

Gemeente Amsterdam, stadsdeel Bos en Lommer en ondernemersvereniging Sobel investeren ook mee.