PvdA Evert Vermeer Stichting


31 JANUARI 2008
Aanbevelingen EVS Studenten Symposium gebundeld

Zaterdag 1 december vond het eerste EVS Studenten Symposium plaats met als thema Klimaatverandering en Ontwikkelingslanden. Ruim 140 studenten gingen aan de vooravond van de klimaattop in Bali met experts aan de slag om concrete aanbevelingen voor de Nederlandse politiek te formuleren. De aanbevelingen zijn nu gebundeld in een handzaam boekje.

Aanbevelingen gebundeld
Sinds de film The Inconvenient Truth van Al Gore is de aandacht voor klimaatverandering wereldwijd explosief toegenomen: duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker en groene campagnes schieten als paddenstoelen uit de grond. De effecten van klimaatverandering op ontwikkelingslanden komen echter nauwelijks aan de orde, terwijl in deze landen juist de zwaarste klappen vallen.
Dit bleek ondermeer op het eerste EVS Studenten Symposium.

Wat kan Nederland doen aan te verwachte stroom van klimaatvluchtelingen? Biedt klimaatverandering ook kansen voor ontwikkelingslanden? Wat voor gevolgen heeft klimaatverandering voor internationale hulpverlening? Op deze en andere vragen formuleerde studenten tijdens het Symposium heldere en concrete aanbevelingen voor de Nederlandse en Europese politiek.

Deze aanbevelingen kunt u nu nalezen in het boekje dat naar aanleiding van het Symposium is verschenen. Klik hier voor de digitale versie of stuur een e-mail naar evs@evertvermeer.nl onder vermelding van Aanbevelingen Studentensymposium om een exemplaar thuis te ontvangen.