Gemeente Cranendonck


Welstandsnota Cranendonck

Persbericht

Cranendonck voor een groot deel welstandsvrij!

In de gemeenteraadsvergadering van 29 januari jl. heeft de gemeenteraad van Cranendonck ingestemd met het nieuwe welstandsbeleid

Uitgangspunt voor de nieuwe welstandsnota is het vereenvoudigen van de welstandstoetsing. Het grootste gedeelte van de gemeente Cranendonck wordt met dit nieuw vastgestelde beleid welstandsvrij. Cranendonck is de tweede gemeente in Noord-Brabant die met deze maatregel het welstandstoezicht vereenvoudigd.

Met de nieuwe welstandsnota is alleen nog maar sprake van welstandstoezicht bij bouwplannen in monumentale gebieden, voor monumenten en de hier aan grenzende percelen.

Bij de versoepeling van de welstandsregels in de gemeente wordt gebruik gemaakt van beeldkwaliteitsplannen (bkp). Deze plannen gelden voor gebieden waarvan het gemeentebestuur vindt dat enig toezicht gewenst blijft. Een bouwplan dat wordt ingediend en binnen een gebied met beeldkwaliteitsplan valt wordt aan het plan getoetst. Nieuwe ontwikkelingsgebieden binnen de gemeente Cranendonck worden voorzien van beeldkwaliteitsplannen.

Het beleid treedt vanaf donderdag 7 februari 2008 in werking en ligt vanaf deze datum bij de receptie van het gemeentehuis ter inzage.

Budel, 31 januari 2008


---

---

--------

Voor vragen kunt u contact opnemen met het cluster communicatie tel 0495 431299