Levensloopregeling ook inzetbaar maken voor start ZZP'er

31/01/2008 13:02



Verbond Van Verzekeraars



Voorzitter van het Verbond van Verzekeraars, Ludo Wijngaarden, pleit ervoor dat de levensloopregeling door ZZP'ers kan worden aangewend om het gemakkelijker te maken voor zichzelf te beginnen. Zo kan de levensloop beter bijdragen aan de arbeidsparticipatie.

Dat zei Wijngaarden tijdens het congres dat Netspar en het Verbond op 31 januari organiseerden onder het thema 'Verzekerde vergrijzing'. "Iemand die in between jobs zit, zou het geld dat in zijn levensloopregeling zit, moeten kunnen aanwenden voor het opstarten van een eigen bedrijfje. Zo ondersteunt de regeling de arbeidsparticipatie over het hele arbeidzame leven." Wijngaarden legde tegelijk de vinger op evidente knelpunten in de huidige regeling: als jongeren van de regeling gebruik willen maken, zit er onvoldoende geld in de pot, de 'spitsuurders' zijn te laat, omdat ze onvoldoende geld bij elkaar hebben gespaard en ouderen gebruiken de regeling oneigenlijk als middel om eerder te stoppen met werken.

Veel potentie
Het voorbeeld van Wijngaarden maakt duidelijk dat de levensloopregeling veel potentie heeft. Levensloop heeft het in zich om zowel te kunnen uitgroeien tot een voor verschillende doelgroepen bruikbaar instrument in het verhogen van de arbeidsparticipatie, alsook voor het combineren van werk en vrije tijd. Van 2006 naar 2007 steeg de participatie in levensloop van zeven naar tien procent. De grootste groep deelnemers bestaat uit hogeropgeleide mannen tussen dertig en vijftig jaar met een gezin met kinderen. Dat komt naar voren in een onderzoek dat het Centrum voor Verzekeringsstatistiek CVS onlangs heeft uitgevoerd.

Toekomstbestendig?
Uit dat onderzoek blijkt bovendien zonneklaar dat aan één noodzakelijke voorwaarde voldaan moet worden: de politiek moet potentiële deelnemers een duidelijk signaal geven dat ze erop kunnen vertrouwen dat de levensloopregeling toekomst heeft. Veel mensen twijfelen daaraan. Zo'n signaal kan de twijfel, die zich nu vertaalt in een dalende interesse, ombuigen in belangstelling voor de levensloopregeling.

Het creëren van meer toepassingsmogelijkheden voor de levensloopregeling zal ook bijdragen aan het inzetten van de regeling waarvoor hij is ontworpen. Dat doelgerichte gebruik kan veel hoger. Het gebruik van de regeling voor verschillende vormen van verlof (zoals zorg- of ouderschapsverlof of een 'sabbatical') scoort nu elk iets meer dan tien procent, terwijl een motief als eerder (kunnen) stoppen met werken nu nog voor ruim zestig procent de deelname bepaalt.

De volledige tekst van de speech van Ludo Wijngaarden kunt u vinden op: www.verzekeraars.nl