Politie Hollands Midden Innovatie in opsporingscommunicatie wint veiligheidsprijs

Politie Hollands Midden heeft met het veiligheidsproject: innovatie in opsporingscommunicatie de RPC Veiligheidsprijs gewonnen. Woensdagmiddag 30 januari werd de prijs door het Regionaal Platform Criminaliteitbeheersing (RPC) uitgereikt.

Inzet recherche Leiden-Voorschoten

De recherche van Leiden-Voorschoten heeft het veiligheidsproject: innovatie in opsporingscommunicatie, ingediend. Het project omvat het tonen van opsporingsberichtgeving in lijnbussen van Connexxion en het plaatsen van getuigenoproepen op stoepborden in Leiden. Door deze nieuwe opsporingsmogelijkheden werden tijdens lopende rechercheonderzoeken burgers actief op straat of in de bus benaderd. Hierdoor kon een brede doelgroep worden bereikt waardoor de kans op het aantreffen van een goede getuige werd vergroot.

Continue innovatie opsporingsproces

Politie Hollands Midden gaf tijdens de presentatie van het project aan dat er in de nabije toekomst ook andere nieuwe middelen worden ingezet in de opsporing. Zo heeft het korps de eerste stappen gezet om het YouTube kanaal van Hollands Midden te gebruiken voor opsporingsberichten en wordt er op dit moment ook een inventarisatie gemaakt op de mogelijkheid om televisieschermen in winkels en fastfoodketens als opsporingsmiddel in te zetten.

RPC Veilig Hollands Midden In de stichting RPC Veilig Hollands Midden zijn bedrijfsleven, vrije beroepen, gemeenten, OM en de politie vertegenwoordigd. De doelstelling is breed: het bevorderen van de veiligheid en veiligheidszorg met name voor bedrijven en instellingen. Met een tweejaarlijkse prijs wil de stichting projecten en activiteiten die de veiligheid ten goede komen stimuleren.

Alle personen, bedrijven, instellingen of organisaties die woonachtig zijn in Hollands Midden, en die een project hebben opgezet die de criminaliteit in Hollands Midden daadwerkelijk beperkt of beter beheersbaar maakt, kunnen meedingen naar de prijs. Naast het verbeteren van de veiligheid, zal de jury de ingediende projecten toetsen op creativiteit, toepasbaarheid, overdraagbaarheid, samenwerking met derden, continuïteit, betaalbaarheid en resultaatgerichtheid.

--- einde bericht ---