Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Infor Enterprise Asset Management vergroot de doelmatigheid van offshore operaties

Heerema Marine Contractors stroomlijnt de logistiek en optimaliseert het gebruik van hulpmiddelen met Infor EAM Enterprise Edition

BARNEVELD - 31 Januari 2008 - Infor maakt vandaag bekend dat Heerema Marine Contractors Netherlands, een toonaangevende offshore-aannemer, heeft gekozen voor Infor EAM (Enterprise Asset Management) Enterprise Edition. Heerema Marine Contractors Netherlands, kortweg HMC, houdt zich wereldwijd bezig met het transport, de installatie en de ontmanteling van olie- en gaswinninginstallaties. HMC zal de EAM-oplossing inzetten om de beschikbaarheid van schepen en materieel te verzekeren en de voorraden van reserveonderdelen op zee en aan de wal te beheren.

De activiteiten van Heerema Marine Contractors zijn in grote mate afhankelijk van de beschikbaarheid van essentiële infrastructuur als drijvende kranen, slepers en ander benodigd materieel. De onderneming gaat Infor EAM Enterprise Edition inzetten voor de ondersteuning van zijn logistieke en beheerprocessen, wat zal resulteren in een efficiënter en doeltreffender gebruik van zijn materieel. Dankzij de functionaliteit van Infor EAM Enterprise Edition zal Heerema Marine Contractors complexe logistieke processen eenvoudiger kunnen beheren. De oplossing zorgt ook voor een verbetering van het voorraadbeheer, waardoor reserveonderdelen steeds tijdig op de juiste plaats zijn.

De implementatie van Infor EAM Enterprise Edition zal in eerste instantie worden uitgevoerd op de drijvende kraaninstallatie Hermod, in de kantoren en op de werven van HMC. De volledig uitrol van de oplossing zal begin volgend jaar afgerond zijn voor de gehele vloot.

"Offshore bouw kent bijzondere uitdagingen, van apparatuur- en materieelbeheer tot het op elkaar afstemmen van de voorraden op land en op zee," zegt Vincent Harmsen, VP Northern bij Infor. "Door de specifieke functionaliteit van Infor EAM Enterprise Editions voor de maritieme sector kan Heerema Marine Contractors uiterst nauwkeurig de status van de apparatuur en het materieel, per schip in de gaten houden, en daarnaast tevens zijn voorraden optimaal beheren."

Over Infor AEM
Met Infor Enterprise Asset Management oplossingen, voorheen Datastream, kunnen klanten hun essentiële bedrijfsobjecten, zoals bouwinstallaties, schepen en werkplaatsen onderhouden, beheren en verbeteren. De oplossing combineert functionaliteit voor asset management en rapportages met analyses, waardoor een krachtig platform ontstaat voor het optimaliseren van het gebruik van de bedrijfsmiddelen. De EAM-oplossingen van Infor gaan verder dan het traditionele beheer van bedrijfsmiddelen, en verschaft informatie die helpt bij het signaleren van trends en verborgen mogelijkheden, bij het voorspellen van mogelijke toekomstige problemen, en bij het nemen van beslissingen over te ondernemen acties. Zie