Erasmus Universiteit Rotterdam

Health Center op campus Erasmus Universiteit Rotterdam

Zilveren Kruis Achmea, de Stichting Studenten Voorzieningen Rotterdam (SSVR) en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) gaan samen een nieuw health Center neerzetten op campus Woudestein, waar studenten, medewerkers en bezoekers uitgebreid kunnen sporten. De partijen tekenden vandaag - donderdag 31 januari 2008 - een intentieverklaring. Het is de bedoeling dat het Zilveren Kruis Achmea health Center medio 2010 klaar is. Het nieuwe center wordt 900 m² groot en zal worden beheerd door de SSVR, die nu ook het sportcentrum Woudestein exploiteert.

De EUR meent met het professionele en uitgebreide Achmea health Center een nog beter werkklimaat te creëren voor haar medewerkers. Bovendien zal worden onderzocht of er voor studenten op de campus een huisarts kan komen.

"Studenten blijken steeds meer bezig te zijn met een gezonde levensstijl. Tijdens de health check voor studenten afgelopen jaar zagen we dat ze bewuster met hun gezondheid omgaan en waar nodig actie ondernemen," aldus Arné van den Boom, commercieel directeur Zilveren Kruis Achmea. "Voor die actie kunnen studenten en medewerkers van de EUR straks uit de collegezaal rechtstreeks oversteken naar een professioneel fitness center."

"Wij willen de kwaliteit van onze campus stap voor stap verbeteren. Gezondheid is voor ons een topthema. Daarom vinden wij het van belang om voor onze studenten en medewerkers een professioneel fitness center op de campus te hebben," stelt Jan Willem Oosterwijk, voorzitter van het College van Bestuur van de EUR.

De komende jaren zal de EUR de relatie met Achmea voor wat betreft de samenwerking o.a. op het gebied van verzekeren verder ontwikkelen.

Nadere informatie:

Mediarelaties, Sandra van Beek, Yvette Nelen, tel. (010) 408 12 16, e-mail: press@remove-this.eur.nl
Zilveren Kruis Achmea, Christine Rompa, persvoorlichter, tel. 06 22 48 46 58

31 januari 2008