Gemeente Valkenswaard

Inschrijven voor schoolzwemkampioenschap 2008

Inschrijven voor schoolzwemkampioenschap 2008

Zondag 30 maart vindt in zwembad De Wedert aan de Pastoor Heerkensdreef voor de tweede keer het het schoolzwemkampioenschap plaats. Leerlingen van de basisschool die hieraan mee willen doen, moeten zich voor woensdag 27 februari inschrijven. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij de schoolleiding.

Op donderdag 24 januari hebben zwemverenigingen Watervrienden Valkenswaard en VZ&PC Tempo een voorlichtingsavond georganiseerd voor leerkrachten en oudercommissies. Tijdens deze avond werd uitgebreid teruggeblikt naar het schoolzwemkampioenschap van vorig jaar en vooruit gekeken naar die van 2008. In overleg met de gemeenten Valkenswaard en Waalre is besloten om het kampioenschap voor dit jaar gezamenlijk te organiseren. Veel kinderen uit Aalst en Waalre maken nu al gebruik van de diensten van de beide zwemverenigingen en van zwembad De Wedert. Het schoolzwemkampioenschap is een onderdeel van het KIDS- Sportproject, één van de breedtesportprojecten van de gemeente Valkenswaard.

De organisatie streeft ernaar om alle Valkenswaardse basisscholen (ook die uit Dommelen en Borkel & Schaft) en de scholen uit Aalst en Waalre deel te laten nemen. Tot nu toe hebben al tien scholen uit Valkenswaard en vier scholen uit Waalre zich aangemeld. De opzet van het kampioenschap is hetzelfde als vorig jaar. Elke school vaardigt minimaal één team af, bestaande uit twee leerlingen uit groep 3/4, twee uit groep 5/6 en twee uit groep 7/8. Voorafgaand aan het kampioenschap zullen vier trainingen worden gegeven aan de deelnemers zodat iedereen goed voorbereid aan de start komt. De scholen en deelnemers krijgen hierover nog bericht.

Wilt u meer informatie over het voorgaande, kunt u contact opnemen met de heer H. Baijens van VZ&PC Tempo, telefoonnummer 040-2214388 of per e-mail hans.baijens@zonnet.nl. Of met de heer R. Hendrikx, medewerker programma Buurt-Onderwijs-Sport van de afdeling Publiekszaken van de gemeente Valkenswaard, telefoonnummer 040-2083 469 of per e-mail rene.hendrikx@valkenswaard.nl.