Gemeente Valkenswaard

ritten voor Valkenswaard

Meer ritten voor Valkenswaard

30% meer openbaar vervoer in Zuidoost Brabant

Vervoerbedrijf Hermes zal vanaf 14 december 2008 voor een periode van 6 jaar het openbaar vervoer verzorgen in de regio Zuidoost-Brabant. Dit besluit van het SRE levert ook voor Valkenswaard een fikse verbetering op. Het gemeentebestuur van Valkenswaard had ook sterk aangedrongen op een betere verbinding voor haar inwoners.

Het openbaar vervoer in de SRE regio krijgt met Hermes een geweldige kwaliteitsimpuls die voor de reizigers tot een structurele verbetering van het gehele openbaar vervoer leidt. Zo worden ruim 30% meer ritten geboden dan in de huidige dienstregeling. Het uitgangspunt voor het SRE was dat de bestaande lijnvoering in tact zou blijven en dat nieuwe lijnen en hogere frequenties geboden mochten worden.

Meer ritten
Vooral in het stedelijk net en de belangrijke streekcorridor Valkenswaard-Eindhoven gaat het aantal ritten omhoog. In aansluiting op de avondbezoekuren van het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven zullen tussen Valkenswaard en Veldhoven drie ritten geboden worden. Ook de wijk Ekenrooij in Aalst krijgt zijn busverbinding terug. Daarnaast zijn er o.a. uitbreidingen in de nieuwbouwlocatie Waterrijk in Eindhoven en op de stadslijnen in Helmond, inclusief Brandevoort.

Dynamische reisinformatie
Alle bussen, dus ook de buurtbussen, worden vernieuwd. Met dit nieuwe materieel wordt voldaan aan de wens de strengste milieunormering met betrekking tot uitstoot van schadelijke stoffen toe te passen. Daarnaast zullen alle bussen voorzien worden van een airco. Ook worden alle bussen uitgerust met dynamische displays waarop reisinformatie wordt gegeven met betrekking tot aansluitingen, de eerstvolgende halten en eventuele vertragingen. De halte-informatie wordt ook omgeroepen.

Elke halte in de regio, dus ook de buurtbushalte, wordt voorzien van dynamische reisinformatie. Hierop kan men zien wanneer de eerstvolgende bus daadwerkelijk arriveert en waar deze naartoe gaat. Op de stations Eindhoven CS en Helmond CS worden informatiezuilen en een lichtkrant geplaatst met relevante informatie. Ook bij alle ziekenhuizen in de regio en bij Eindhoven Airport wordt reizigersinformatie gegeven.