Nederlandse Politiebond


DERDE LANDELIJKE POLITIESTAKING: ACTIEBEREIDHEID ONVERMINDERD HOOG

Aan de landelijke politiestaking van vandaag blijken in veel korpsen nog meer politieambtenaren deel te nemen dan aan de eerdere acties op woensdag 23 en maandag 28 januari. De bereidheid om door middel van harde acties te protesteren tegen het CAO-beleid van minister Ter Horst lijkt onverminderd hoog, vooral doordat nog altijd de indruk bestaat dat zij niet van plan is zich op overtuigende wijze hard te maken voor een betere beloning van het politiewerk.

De exacte aantallen actievoerders zijn zoals altijd pas te geven als de registratieformulieren geteld zijn. De eerste berichten uit de regio´s laten er echter geen twijfel over bestaan dat er ook dit keer RUIM 10.000 agenten het werk hebben neergelegd.

In veel korpsen ligt het aantal deelnemende stakers hoger dan bij de vorige stakingen: in Haaglanden, Twente en Noord-Holland Noord legden naar schatting 500 politieambtenaren het werk neer, in IJsselland, Amsterdam-Amstelland en Limburg Zuid 450, in Kennemerland en Drenthe 300 en in Gelderland Midden 200.

Meer gegevens uit het land volgen...

Het op het laatste moment wegvallen van de treinactie heeft in sommige korpsen tot aanpassingen van het actieprogramma: in Gelderland-Midden werd bijvoorbeeld besloten de actievoerders vanmiddag in bussen te laten afreizen naar Aalten, om aldaar gezamenlijk een enorme Guusje Ter Horst-taart aan te snijden.

In Limburg Noord was het voor het eerst tijdens de NPB-stakingen noodzakelijk dat enkele tientallen actievoerders (tijdelijk) het werk hervatten in verband met een calamiteit: in Venlo had een aantal wijken te maken gekregen met stroomuitval.

Gepubliceerd op 31 januari 2008 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.