Ingezonden persbericht


PERSBERICHT / MEDIA RELEASE

Frisse start

Eastern Creek, 31 januari 2008

Na de tegenslag in Taupo is A1 Team Nederland des te meer gemotiveerd om op het circuit van Eastern Creek, een buitenwijk aan de westkant van Sydney, sportieve revanche te nemen. Met een compleet nieuwe set up van de auto hoopt A1 Team Nederland vanaf het begin voorin mee te doen. Daarnaast krijgen de tv-kijker binennkort een unieke blik achter de schermen bij het team.

Er zijn dus een aantal zaken nieuw bij A1 Team Nederland dit weekend. Jeroen Bleekemolen; "Na uitgebreid overleg gaan we dit weekend met een compleet nieuwe set up van start, waar we nog nooit eerder mee gereden hebben. Ook vorig jaar niet. We hebben daarbij ook gebruik gemaakt van informatie van andere teams waar we mee samen werken op dat gebied. In Taupo hadden we ook een probleem in de auto ontdekt, als het goed is hebben we daar geen last meer van en kunnen we een weekend meteen goed beginnen en zitten we er goed bij vanaf het begin".

Daarnaast begint A1 Team Nederland met een eigen 'real life soap' waarbij de kijker straks een echte blik achter de schermen krijgt bij het team tijdens een raceweekend. General manager Robert Hoevers is dit weekend gewapend met een kleine videocamera en zal alles wat er achter de schermen tijdens de trainingen, kwalificatie en race gebeurd vastleggen, soms in combinatie met de boordradio van het team. "Zoiets is natuurlijk hartstikke leuk," aldus Jeroen Bleekemolen. "Zeker nu we met een nieuwe set up gaan rijden krijgt de kijker een heel goed beeld hoe dat allemaal in zijn werk gaat en het is leuk om ook de mensen achter de schermen meer in beeld te hebben".

Arie Luyendyk jr hoopt dat hij net als in Taupo goed voor de dag kan komen tijdens de Rookie sessie. "Het circuit ziet er erg leuk uit, snel en met een hele mooie eerste bocht waar je met minimaal 260 km/u doorheen gaat. Mijn resultaat van het vorige weekend was goed, hopelijk kan ik dat weer herhalen. Zeker nu we met een compleet nieuwe set up gaan rijden is het belangrijk om meteen goed te beginnen tijdens mijn sessie. Ik heb er zeker zin in. Het weer is nog wat onstuimig, het heeft vandaag hard geregend, het is erg warm en er wordt misschien nog wat meer regen verwacht. En die eerste bocht, ik zal proberen die volgas te nemen. Gewoon de linkervoet bovenop de rechter en naar beneden drukken, and then see what happens!"

Het is goed warm in Eastern Creek, sommige voorspellingen spreken van maximumtemperaturen van dichtbij de 40 graden Celcius, met een gevoelstemperatuur die daar zelfs overheen gaat. Dit kan ervoor gaan zorgen dat het voor de coureurs nog een stukje zwaarder wordt.

Volgend jaar worden de A1GP auto's aangedreven door Ferrari motoren, intussen hebben de Zytek V8 motoren een indrukwekkende mijlpaal gepasseerd. Gezamenlijk hebben de tot nu toe gebruikte motoren zonder noemenswaardige storingen voorafgaand aan ronde zes van het A1GP seizoen 2007/08 maar liefst 250.000 racemijlen (ruim 400.000 kilometer) afgelegd sinds het begin van A1GP in 2005.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar press@a1teamned.com

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl

A1 Team Netherlands
Katwijkerbroek 30
2223 XP Katwijk,
The Netherlands
T: +31(0)71 4017183
F: +31(0)71 4019170
E: press@A1teamned.com
I: www.A1teamned.com