Ingezonden persbericht


Gloednieuwe PRIMERGY servers debuteren op CeBIT

De nieuwe PRIMERGY servers vormen samen het modernste, betrouwbaarste en energiezuinigste serverassortiment

Maarssen, 31 januari 2008 - Het gloednieuwe aanbod van PRIMERGY servers van Fujitsu Siemens Computers maakt zijn debuut op CeBIT. Dit is het modernste en energiezuinigste assortiment op de markt. De klanten behalen hun voordeel met verbeteringen op alle aspecten van de prestaties en het beheer tot en met de efficiëntie.

Het vernieuwde PRIMERGY-assortiment van standaard servers voor Dynamische Data Centers beschikt over nieuwe quad-core processors die zelfs bij de instapmodellen borg staan voor fenomenale prestaties. Andere verbeteringen zijn de toevoeging van extra geheugen voor een betere ondersteuning van virtualisering en bijkomende PCI-slots voor een betere benutting van het systeem en gestandaardiseerd gemeenschappelijk SAS RAID-beheer voor een consistente beveiliging van de live serverdata.

De nieuwe PRIMERGY servers leveren ook beduidend meer energiebesparing op. De nieuwe quad-core processors verlagen het stroomverbruik. Het nieuwe gamma gebruikt standaard 2,5" SAS vaste schijven, die 20 procent minder stroom verbruiken dan traditionele 3,5" HDD's.

Op CeBIT 2008 - de grootste vakbeurs voor de wereldwijde IT-sector - wordt ook een nieuw geïntegreerd serverbeheer getoond, voor een uitgebreid afstandsbeheer van de PRIMERGY servers met een nieuw, Service LAN, geïntegreerd energiebeheer en een verbeterde grafische output. Als optie is zelfdiagnose via ServerView Local Service Display (LSD) verkrijgbaar, zodat de servers automatische diagnoses kunnen uitvoeren en alarm kunnen slaan bij een potentieel defect.

Enkele sterren binnen het nieuwe aanbod in PRIMERGY:
* PRIMERGY RX600 S4- deze rack server is een ideaal platform voor applicaties en databanken in data centers, met zijn vier quad-core processors, 1 of meer TB HDD-capaciteit met acht schijven van 2,5", 4 hot-plug PCle-slots en 4 Gigabit Ethernet LAN-aansluitingen, nu met TCP/IP-versnelling voor een nog hogere output.
* PRIMERGY RX300 S4 - deze 2U rack server presteert volgens de SPECjbb2005 Java Server Benchmark niet minder dan 500 procent beter dan de dual-core S2. Hij heeft een vermogen tot 12 2.5" HDD's en 48GB RAM, zodat hij ideaal is voor virtualisering.
* PRIMERGY TX150 S6, TX200 S4 en TX300 S4 - de Tower servers van de nieuwe generatie ondersteunen nu quad-core processors, zodat ze nog aantrekkelijker worden en de ideale keuze zijn als server voor een departement of filiaal. Ze zijn buitengewoon betrouwbaar en beschikbaar, voor een competitieve prijs.
* PRIMERGY RX100 S5 - de superslanke RX100 rack server van de vijfde generatie levert hoge prestaties en is uiterst beschikbaar - voor het lage prijskaartje van een single-socket server, zodat hij ideaal is voor een server farm. En aangezien hij tot 8 GB geheugen in een 1U vormfactor combineert, is hij ook perfect voor toepassingen als front-end server.
* PRIMERGY RX200 S4 - de grote broer van de RX100 is een volwaardige rack server met twee quad-core processors, vier hot-plug vaste HDD's en een gigantisch geheugen van 48 GB, in een 1U vormfactor. Hij is geschikt voor het web, presentaties en virtualisering.

Alle servers worden ondersteund door de PRIMERGY ServerView® Suite, die een geoptimaliseerde beschikbaarheid en implementatie, geautomatiseerde firmware en updates van de drivers levert evenals een gedetailleerd beheer van de assets en een flexibel energiebeheer. De Suite omvat een volledig selfserviceconcept voor de klanten, zodat zij zelf IT-diensten kunnen uitvoeren. Bovendien helpt de gecentraliseerde afstandsbediening om de kosten van de filialen te minimaliseren door de behoefte aan "on-site support" verminderen.

Jens-Peter Seick, Senior Vice President Enterprise Server Business EMEA bij Fujitsu Siemens Computers: "Wij hebben de waarde voor de klant vergroot met verbeterde specificaties voor onze PRIMERGY servers. Hiermee leggen we het accent op onze strategische focus op de servers die de standaard voor de sector zijn geworden. De nieuwe PRIMERGY servers, van de machines op instapniveau tot de rack servers, de werkpaarden die een cruciale rol spelen in een volledig gevirtualiseerd Dynamic Data Center, doen meer met minder - meer rekenkracht, meer outputvermogen, meer geheugen - minder stroomverbruik en ruimte dan vroegere modellen. Hun prestaties zijn in heel het gamma vergelijkbaar met die van de nieuwe quad-core Xeon-processors van Intel."

De PRIMERGY servers van Fujitsu Siemens Computers zullen op CeBIT te zien zijn:


* Op de stand van Intel in Paviljoen 33

* In het Public Sector Parc, Hal 9, Partner-stand C60

Alle vermelde handelsmerken, handelsnamen, servicemerken en logo's zijn eigendom van de respectieve ondernemingen.


- Einde -

SAP, SAP NetWeaver en andere producten en diensten van SAP die hier worden vermeld en hun respectieve logo's zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van SAP AG in Duitsland en in verscheidene andere landen in heel de wereld.

Alle andere hier vermelde namen van producten en diensten zijn het handelsmerk van hun respectieve eigenaren.

Over Fujitsu Siemens Computers:

Fujitsu Siemens Computers is de toonaangevende Europese IT-fabrikant. Met zijn strategische nadruk op innovatieve mobiliteit en producten, diensten en oplossingen voor dynamische datacenters, levert het bedrijf een uniek assortiment van producten en diensten, van notebooks en desktops tot servers en oplossingen en diensten voor de IT-infrastructuur. Fujitsu Siemens Computers is aanwezig op alle belangrijke markten van Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Zijn dienstendivisie is in 170 landen actief. Het bedrijf doet zijn voordeel met de globale samenwerking en het innovatievermogen van zijn twee aandeelhouders, Fujitsu Ltd. en Siemens AG. De nadruk ligt op de specifieke vereisten van de klanten, van grote tot kleine of middelgrote ondernemingen of privégebruikers. Fujitsu Siemens Computers is lid van het United Nations Global Compact Initiative.

Voor meer informatie over sociaal verantwoord ondernemen, bezoekt u: www.fujitsu-siemens.nl

PR-contactpersonen:

Christiene Bouwens Marenthe de Nijs

Manager Marketing Communicatie

Tel : +31 (0)346 - 598 794 / +31 (0)6-533 86 091 Tel:+31 (0)172 - 479913 / +31 (0)6-1850 1806

Telefax: +31 (0)346-550152 Telefax: +31 (0)172-479607 E-mail : christiene.bouwens@fujitsu-siemens.com E-mail: marenthe@primacommunicatie.nl