Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Infotheek Groep start verkoop blade servers

Vraag naar energiebesparende IT-oplossingen neemt toe

Leiden, 31 januari 2008 - Infotheek Groep, leverancier van hardware en ICT-diensten, breidt per februari het hardware assortiment uit met blade servers. Met het aanbod van energiebesparende servers speelt Infotheek in op de stijgende vraag naar milieuvriendelijke IT-oplossingen. Doordat een blade server geen voeding, koeling en poorten bevat, verbruikt het apparaat 20 tot 30 procent minder stroom. Naast een lager energieverbruik scoort de blade server hoog op het eenvoudige onderhoud en beheer, efficiëntie en op modulaire uitbreidingsmogelijkheden.

Virtualisatie
"Blade-technologie stelt organisaties in staat om met virtualisatie de aanwezige hardware beter te benutten. Mocht de capaciteitsbehoefte van de organisatie structureel groeien, dan geeft de blade-technologie de mogelijkheid om de capaciteit snel en efficiënt uit te breiden. Juist blade servers lenen zich bij uitstek voor het onderbrengen van zowel software- als hardware servers," aldus Hendrik Mulder, ISS category manager van Infotheek Groep. Virtualisatie ligt in het verlengde van het advies van Infotheek aan klanten om IT-capaciteit zo slim mogelijk in te zetten.

De blade server is geschikt voor bedrijven die gebruik maken van minimaal vier servers. Het onafhankelijke systeem wordt samen met andere blade servers geplaatst in een gedeelde behuizing, ook wel bekend als blade chassis, waardoor ze faciliterende installaties delen. Blade-oplossingen bieden zodoende een grotere capaciteit per vierkante meter dan standaard servers.

Grootste HP Renew reseller
Zowel nieuwe als voorlaatste modellen uit het HP Renew kanaal maken deel uit van het blade server aanbod van Infotheek, waaronder de bl460c en bl480c. Klanten hebben daarnaast de mogelijkheid de servers uit te breiden met extra opties als enclosures, fans en switches. Infotheek Groep is de grootste HP Renew reseller op het gebied van notebooks, pc's en printers in Europa en levert daarnaast ook veel HP Renew standaard servers en randapparatuur. Met de komst van serverexpert Mulder vorig jaar is al een forse groei in ISS verkoop gerealiseerd.

Over Infotheek Groep
Infotheek Groep is leverancier van hardware en ICT-diensten. Het automatiseringsbedrijf is gespecialiseerd in de levering van precies die hardware die een bedrijf zoekt en die aansluit bij al aanwezige apparatuur. Infotheek is Preferred Partner van Hewlett Packard, Premier Business Partner van IBM en Lenovo en Gold Certified Partner van Microsoft. In 2007 behaalde het bedrijf een omzet van ruim EUR 50 miljoen. Infotheek werd in 1991 opgericht in Leiden. Er werken meer dan 200 medewerkers. Zie www.infotheek.nl voor meer informatie.



Ingezonden persbericht