Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom (31/1)

BERGEN OP ZOOM, 31 januari 2008

Courage ruimt drie hennepkwekerijen

BERGEN OP ZOOM: Op 30 januari 2008 werd door het Courageteam van het politiedistrict Bergen op Zoom wederom een hennepruimdag gehouden. Op de 1^e hennepruimdag van veertien dagen geleden werden er zes hennepkwekerijen geruimd, gisteren vonden de speurders opnieuw drie plantages. Deze bevonden zich in Putte, Bergen op Zoom en Lepelstraat.

Omstreeks 09.30 uur werd een woning bezocht aan de Begoniastraat in Putte, gemeente Woensdrecht. Hier werd in de bij de woning behorende garage een afgetimmerde ruimte aangetroffen, waarin apparatuur stond om hennepplanten te telen. De planten waren onlangs geoogst, de dienders vonden afval daarvan. In de kwekerij bleken 64 hennepplanten geteeld te zijn. In overleg met het Openbaar Ministerie werd de goederen in beslag genomen en ontmanteld. De identiteit van de bewoners is bekend. Zij worden op een later tijdstip gehoord. Er was geen sprake van elektricteitsfraude.

Omstreeks 11.00 uur werd een woning bezocht aan de Heiningen in Bergen op Zoom. Op aanbellen en kloppen werd niet opengedaan. Door een medewerker van een ruimingsbedrijf werd het voordeurslot uitgeboord. Op dat moment werd de voordeur geopend door een vrouw, welke de bewoonster bleek te zijn. Bij onderzoek bleek, dat de woonkamer gebruikt werd voor de teelt van hennepplanten. In de kamer werden 30 kweeklampen, afzuigers, trafos en ander kweekmateriaal aangetroffen alsmede 194 hennepplanten. In de woningen bevonden zich nog twee personen. Zij werden alle drie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Bergen op Zoom, voorgeleid en verhoord. De gehele kwekerij werd in beslag genomen en geruimd. Ook bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. De energietoevoer werd afgekoppeld, de bewoonster kan een fikse rekening van de energiemaatschappij verwachten. De woningstichting werd in kennis gesteld van de hennepkwekerij, de bewoonster zal waarschijnlijk haar woning uitgezet worden.

Om 12.30 uur werd in Lepelstraat aan de Steenbergseweg in een grote vrijstaande villa een onderzoek ingesteld. De bewoonster, welke alleen thuis was, ontkende dat er in de woning een hennepkwekerij was. Door de leden van het Courageteam werd in de garage een afgesloten deur aangetroffen, welke toegang gaf tot een kelder. Na opening van die deur werd in de kelder een hennepkwekerij aangetroffen van 79 bijna oogstrijpe hennepplanten. Ook deze kwekerij werd geruimd in opdracht van het Openbaar Ministerie uit Breda geruimd. De hoofdbewoners van deze zijn inmiddels verhoord en moeten zich op een later tijdstip verantwoorden bij de rechtbank in Breda.

Zwerver steekt afval in brand in stationshal

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vannacht omstreeks 05.00 uur in de stationshal aan het Stationsplein een 56-jarige zwerver uit Bergen op Zoom aangehouden. De landloper had zich op illegale wijze de toegang tot het gebouw verschaft, om daar te gaan slapen. Hij had vervolgens om het eten, dat hij gevonden had, een bakje met wat frites, wat op te warmen papierafval uit een prullenbak gepakt, op een bank gelegd en dat in brand gestoken. Hij werd aangehouden en ingesloten.

Man aangehouden na kopstoot

BERGEN OP ZOOM: Een 45-jarige man uit Brussel is vannacht omstreeks 02.55 uur op de Lievevrouwestraat aangehouden op de verdenking van het mishandelen van een 25-jarige inwoner van Bergen op Zoom. De verdachte zou het slachtoffer een kopstoot gegeven hebben. Ook had hij de 23-jarige vriendin van de aangever geschopt en aan haar haren getrokken. Het incident vond plaats voor een broodjeszaak op de Grote Markt. Er was tussen de verdachte en de aangever en zijn vriendin irritatie ontstaan over het feit dat de Brusselaar de vrouw in het café een duw had gegeven. De woordenwisseling hierover mondde uiteindelijk uit in de vechtpartij.

Man aangehouden voor mishandeling

BERGEN OP ZOOM: De politie arresteerde woensdagavond omstreeks 23.10 uur een 23-jarige man uit Bergen op Zoom die een 18-jarige vrouw en haar 21-jarige vriend mishandeld zou hebben in zijn woning aan het Havenkwartier.

Het slachtoffer is de 18-jarige zus van de 21-jarige vriendin van de verdachte. De verdachte had samen met de 21-jarige vriend van het 18-jarige meisje voetbal gekeken. Bij thuiskomst van de twee zussen ontstond ruzie. De lezingen hierover lopen uiteen. Zo zou het verlies van Ajax voor frustratie bij de 21-jarige betrokkene hebben gezorgd. Volgens deze man was echter een ruzie tussen de verdachte en zijn vriendin aanleiding tot het tumult. In elk geval verklaart de 21-jarige Bergenaar dat hij op zijn lip geslagen werd door de verdachte, Zijn vriendin bevestigt dit en verklaart dat de verdachte haar express had laten struikelen en haar daarna bovendien nog geschopt had. Ze liep door de val een pijnlijke pols op.

Drugstoerist aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft woensdagmiddag op de Antwerpseweg een 30-jarige Fransman aangehouden die veertien gram hennep wilde uitvoeren. De man had de softdrugs kort daarvoor in Roosendaal gekocht. De drugs zijn in beslag genomen. Hij heeft een boete van 100 euro gekregen.

Winkeldief betrapt in Roosendaal

ROOSENDAAL: Woensdagmiddag is in een supermarkt aan de Rembrandtgalerij een 16-jarig meisje uit Etten-Leur betrapt op winkeldiefstal. Ze had verschillende levensmiddelen zoals een blikje drinken, koekjes en Sultana in haar tas gestopt en niet afgerekend bij de kassa. Buiten werd ze opgewacht door twee medewerkers. Ze verklaarde dat ze zoveel verhalen over winkeldiefstallen had gehoord en dat ze het gewoon ook eens wilde proberen.

Auteur: Willem van Hooijdonk