Gemeente Coevorden

Twee nieuwe deelgebiedsvoorzitters Buitengewoon Platteland

Het project Buitengewoon Platteland heeft twee nieuwe deelgebiedsvoorzitters. In deelgebied 1 is Irene Koerts de opvolgster van Evert Thiele, die sinds de start van het project in 2001 de deelgebiedscommissie geleid heeft. In deelgebied 3 heeft Betty Hoogeveen de voorzittershamer overgenomen van Gijs van Eijden, die tijdelijk voorzitter was.

Het prachtige platteland in de gemeente Coevorden heeft veel te bieden, maar
wordt ook bedreigd: de bevolking vergrijst, voorzieningen verdwijnen, het verenigingsleven stagneert, kortom, de leefbaarheid komt in gevaar. Gelukkig zijn er ook genoeg ideeën en initiatieven om de voorzieningen in stand te houden en de leefbaarheid te vergroten. Het project Buitengewoon Platteland is opgezet om deze ideeën te bundelen, de samenhang te zoeken en op deze manier te versterken. Om het project dichtbij de inwoners te brengen, is het plattelandsgebied van Coevorden verdeeld in vier deelgebieden. In elk van de deelgebieden is een deelgebiedscommissie actief die ideeën verzamelt en initiatieven ontwikkelt.

Nieuwsbrief

In de nieuwsbrief Buitengewoon Platteland die deze week verspreid wordt in het buitengebied van de gemeente Coevorden kunt u lezen hoe het gaat met het project. De nieuwe voorzitter van deelgebied 3, Betty Hoogeveen, komt aan het woord in deze nieuwsbrief. In de volgende editie van de nieuwsbrief kunt u nader kennismaken met de nieuwe voorzitter van deelgebied 1.

Goed idee?

Inmiddels zijn verschillende projecten gerealiseerd en leven er nog veel ideeën bij de deelgebiedscommissies. Heeft u ook een goed idee voor een leefbaar platteland of wilt u eens meepraten in een deelgebiedscommissie? Dat kan! De bijeenkomsten van de deelgebiedscommissies worden altijd aangekondigd op deze infopagina en staan op de website www.buitengewoonplatteland.nl. Uw ideeën zijn van harte welkom!

deelgebieden Buitengewoon Platteland