Ingezonden persbericht


Persbericht

datum: 31-01-2008

Tilburgse band gaat de top bereiken met B-stage

Tilburg - De Seán Walsh Band wordt het komende jaar intensief begeleid door professionals uit de Brabantse muziekindustrie. Samen met twee andere bands zijn de Tilburgers uitgekozen voor het persoonlijke management project van B-stage van stichting BraM (voorheen BrabantPop). Zo krijgt de band een bandcoach en zal de Seán Walsh Band met B-stage op grote Brabantse festivals spelen.

De Seán Walsh Band is gekozen uit 40 Brabantse bands die zich hebben aangemeld voor het project. De vakjury met programmeurs van verschillende podia zoals de Effenaar in Eindhoven, de W2 in Den Bosch en popjournalist Willem Jongenelen van muziekblad OOR maakte de keuze na 3 selectieronden.

Naast het B-stage project zal de band het komende jaar veel live optredens doen. In maart zal de Seán Walsh Band in Engeland gaan touren. Een maand later komt het tweede album van de band uit. De opnames hiervoor zijn op dit moment in volle gang. Het debuutalbum 'Velvet Sessions' (nov. 2006) werd lovend door de pers ontvangen. Zo schreef muziekblad OOR: "dit debuut ademt een eerlijkheid en liefde voor een muziekstijl die je geen moment in verband zou brengen met dit nog redelijk jonge Tilburgse drietal." Het Brabants Dagblad schreef: "ruw, ongepolijst, zoals goede blues hoort te klinken."

Komende vrijdag is de Seán Walsh Band samen met T-99 te zien in de Batcave van 013 in Tilburg.

Noot voor redactie: onderstaande