Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Didam / Doetinchem - drank op achter stuur                |
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 31 januari twee beginnend bestuurders aangehouden omdat zij met drank op een auto bestuurden.

In Didam werd omstreeks 01.20 uur op de Landweer een 21-jarige jongeman uit die plaats gecontroleerd. Hij bleek als beginnend bestuurder 0.4 promille te blazen en dit was de tweede keer in korte tijd.

Een 41-jarige man uit Doetinchem werd om 03.45 uur op de Doctor Huber Noodtstraat rijdend aangetroffen. Hij was ook beginnend bestuurder en blies bijna 0.8 promille.In dat geval was hij zijn rijbewijs kwijt geweest.

Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Winterswijk -  politie onderzoekt steekincident           |
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 31 januari een 22-jarige Winterswijker aangehouden die ervan verdacht wordt tijdens een ruzie twee plaatsgenoten met een mes te hebben gestoken. De verdachte is ingesloten.

De politie kreeg rond middernacht een melding van een steekincident in een woning aan de Spreeuwstraat in Winterswijk. Twee slachtoffers waren inmiddels naar de eerste hulp van het ziekenhuis gegaan en de één bleek in de schouder te zijn geraakt, de ander in zijn arm.

Nadat de eerste verklaringen waren opgenomen, werd duidelijk wie er bij het steekincident betrokken was. Deze verdachte, een 22-jarige Winterswijker kon later in de nacht worden aangehouden. De ruzie zou met een financiële vordering te maken hebben. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek.

Einde berichten

---- --