Gemeente Leeuwarden

Speeltoestel Speeltoestel

Onthulling speeltoestel NHG voor Heechterp-Schieringen

Bron: Gemeente Leeuwarden (31-01-2008) Heechterp-Schieringen kreeg van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) het eerste speelhuisje in het kader van hun campagne `leefbaarheid' in de 40 prachtwijken, ook wel de Vogelaarwijken genoemd. Karel Schiffer de directeur van de NHG, en wethouder Roel Sluiter onthulden woensdag 30 januari het speelhuisje op het Pandaplein. Na de onthulling probeerde Roel Sluiter direct de glijbaan, gevolgd door enthousiaste kinderen uit de buurt.

`Het wijkactieplan voor Heechterp Schieringen geeft veel aandacht aan de identiteit van de wijk', geeft Sluiter aan. `Dat doen we om mensen meer te betrekken bij de wijk, om de binding met die wijk en met elkaar te vergroten. De openbare ruimte kan daarin een belangrijke bijdrage leveren, zeker als die openbare ruimte intensief benut wordt door buurtbewoners. Dat gaat op het Pandaplein zeker lukken met het prachtige speeltoestel van de Nationale Hypotheek Garantie.'

Het pleintje was al opgeknapt in het kader van het project DOEN! Het nieuwe speeltoestel werd geplaatst ter vervanging van een afgekeurd speelhuis. Met het nieuwe toestel is het pleintje voorlopig helemaal `af' en voldoet het aan de veiligheidseisen.

Om een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de veertig prachtwijken, wil de NHG jaarlijks twee speelhuizen aan twee prachtwijken schenken. De Leeuwarder wijk is de eerste wijk waar een speelhuisje van de NHG wordt geplaatst. `We zien dat er veel behoefte is aan goede speelvoorzieningen in de prachtwijken. En als maatschappelijk betrokken organisatie willen we hieraan natuurlijk een bijdrage leveren', aldus Karel Schiffer.

Waarborgfonds Eigen Woningen
De Nationale Hypotheek Garantie wordt uitgegeven door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Het Waarborgfonds is opgericht om het eigen woningbezit te stimuleren en een duurzaam gunstig klimaat voor het eigen woningbezit te stimuleren en te creëren. Daarom verstrekt zij de National Hypotheek Garantie (NHG). De NHG is een garantie op de hypothecaire leningen voor de aankoop en de verbetering van een eigen woning.