Antillenhuis


Studenten van AASC kijkt terug op geslaagd debat in Rotterdam

Enkele van de studenten tijdnes het debat en discussie in de Forumzaal van de Erasmus Universiteit (Foto Antillenhuis/PevryPress)

Het Antilliaans Arubaans Studenten Collectief (AASC), een initiatief van de studie- en studentenverenigingen SIAA, Passaat en Infect, zijn zeer tevreden met het debat dat donderdag heeft plaatsgevonden in de Forumzaal van de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Het debat over de toekomst van de Nederlandse Antillen en Aruba, was getiteld: "De Nederlandse Antillen en Aruba anno 2058".

Met het debat wilde het AASC een platform creëren voor studenten en experts, met het voornaamste doel de toekomst van de eilanden uit het Koninkrijk te bespreken en te discussiëren. Met het debat werden studenten geprikkeld om mee te praten over het toekomstperspectief en het achterhalen van de standpunten van deze generatie.

Het debat stond onder leiding van journaliste Tanja Fraai. Met experts als Prof. Gert Oostindie, Directeur van KITLV, Paul Comenencia, Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, Drs. Ernst Noorman, Hoofd afdeling Samenwerkingsbeleid Directie Koninkrijksrelaties van het Ministerie van BZK en Dr. Mito Croes, Oud-Gevolmachtigde Minister van Aruba werden stellingen besproken. Onder voorzitterschap van Tweede Kamerlid John Leerdam vormden Comenencia, Croes, Noorman en Oostindie tevens de jury die het debatteertalent van de studenten evalueerde. Winnaars bleken Farida Menig en Bjorn Faay, die de wisselbeker moeten delen die hen door juryvoorzitter Leerdam werd overhandigd.

Diverse onderwerpen en thema's passeerden de revue waaronder het toekomstperspectief van de Nederlandse Antillen en Aruba, de taal, het milieu, justitie, onderwijs en de economie.

Voor additionele vragen kunt U de website www.aasc.nl bezoeken. De organisatie is bereikbaar via e-mail info@aasc.nl Het debat is live is uitgezonden door www.livedebat.nl Via de website kunt U de herhaling van het debat zien.

Voor nadere informatie en/of persfoto's kunt U terecht bij Norman E.Serphos, voorlichter/woordvoerder van het Antillenhuis te Den Haag E-mail: serphos@kgmna.nl
---

Gepubliceerd op: 31-01-2008 Bron: Antillenhuis