AutoRai

Twingo Renault Sport: toegang tot het Renault Sport gevoel

(1/31/2008)
Bij de internationale presentatie van de nieuwe R28 oneseater, vandaag in Boulogne Billancourt, onthult Renault Sport Technologies ook de Twingo Renault Sport. Hiermee biedt Renault een toegankelijke sportieve auto die naast haar grote broers, de Clio en Mégane Renault Sport, het Renault Sport gamma aanvult.

De Twingo Renault Sport, een kleine sportauto met eigenwijze snoet, moest een ludieke auto worden die uitmuntend presteert op sportief gebied. De uitstekende voor- en achterwielophanging wordt gecombineerd met een krachtige 133 pk die volop zorgt voor sportief rijplezier in het dagelijkse verkeer.

De Twingo Renault Sport zal voor het publiek te zien zijn op de Autosalon van Genève in maart.

Een duidelijk sportief karakter
Renault introduceert een toegankelijke sportieve auto die het Renault Sport gamma, naast de Clio en Mégane Renault Sport, aanvult. Met compacte afmetingen en een scherp en stoer design ligt de Twingo Renault Sport in de lijn van de showcar Twingo Concept, die op de Salon van Parijs stond. De originele lijnen van de Twingo worden benadrukt door atletische

rondingen. De voor- en achterschermen zijn breder en de sideskirts en aerodynamische spoiler onderstrepen het sportieve karakter van de auto.

Sportief rijplezier in het dagelijkse verkeer
De Twingo Renault Sport is het antwoord van de experts van Renault Sport Technologies op een dubbele uitdaging: zorgen voor een auto met een sportief rijgedrag die makkelijk rijdt en zich goed gedraagt in het dagelijkse verkeer. De wielophanging reageert snel en gelijkmatig waardoor de auto strak, evenwichtig en sportief rijdt. Het driftige temperament van de mechanica onder de motorkap van de Twingo Renault Sport komt tot uiting in het geluid - waaraan bijzonder veel aandacht is besteed - van de nieuwe benzinemotor met een cilinderinhoud van
1.598 cm3 en een vermogen van 133 pk.

De Twingo Renault Sport zal voor het publiek te zien zijn op de Autosalon van Genève in maart.