Vlaamse Overheid

de expertisecentra dementie in Vlaanderen

Minister Vanackere versterkt de werking van de expertisecentra dementie in Vlaanderen

Steven Vanackere Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

donderdag 31 januari 2008

Vandaag ondertekenen Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Steven Vanackere en de expertisecentra dementie een convenant. Ook in 2008 wil minister Vanackere de steun en begeleiding voor mensen met dementie en hun omgeving versterken en verder uitbouwen. De negen expertisecentra dementie in Vlaanderen krijgen dit jaar samen 605.475 euro. Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen kreeg op 1 januari een sterkere structuur. De subsidie van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen werd dit jaar opgetrokken van 67.000 euro naar 167.000 euro.

De expertisecentra dementie hebben de afgelopen jaren bewezen dat zij een belangrijke schakel geworden zijn in het Vlaamse zorglandschap. Ze verstrekken informatie en advies en versterken de deskundigheid op vlak van dementie bij bestaande organisaties en hulpverleners. Ook werken zij aan deskundigheidsbevordering en maatschappelijke sensibilisering met betrekking tot de zorg en begeleiding van personen met dementie en hun omgeving. Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen heeft een informerende en adviserende opdracht en zal de werking van de regionale expertisecentra op elkaar afstemmen en stroomlijnen.

De negen expertisecentra versterken het Vlaamse Expertisecentrum en vullen het aan in hun concrete werking binnen de provincie waarin ze zich bevinden. Deze negen expertisecentra zullen naast het in kaart brengen van de zorgnoden, een aantal vormingspakketten aanbieden en vormingssessies organiseren. Ze zullen ook zorgen voor de informatiedoorstroming naar het grote publiek.

Hoe kan u de Expertisecentra Dementie Vlaanderen bereiken?

Telefoon: 070 224 777 (tijdens de kantooruren)

Adres: Sint-Bavostraat 29, 2610 Wilrijk

Mailen kan naar info@dementie.be

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Harry Vanbuel
Tel: 02 552 64 89
GSM: 0475 89 49 25
Email: persdienst.vanackere@vlaanderen.be