Robeco introduceert 130/30 Emerging Markets Equities

31/01/2008 16:58



Robeco Groep



Vandaag introduceert Robeco voor particuliere en institutionele beleggers een innovatief fonds: Robeco 130/30 Emerging Markets Equities. Robeco loopt hiermee voorop. Grote institutionele partijen beleggen steeds vaker op basis van zogenoemde 130/30 strategieën, omdat ze hiermee op extra rendement ten opzichte van de benchmark rekenen. Robeco biedt nu als een van de eersten de mogelijkheid om met deze 130/30 strategieën ook extra rendement te halen in beleggingsmarkten in opkomende economieën (emerging markets), zoals China, Korea, Brazilië en India.

Robeco belegt al vele jaren en met succes in deze markten en ziet grote kansen vanwege het zeer grote groeipotentieel op de lange termijn. Hoewel die groei conjunctuurgevoelig is, hebben veel van deze markten een gezonde financiële positie en goede vooruitzichten op verdere groei. Dat maakt het aantrekkelijk om hierin te beleggen.

Robeco maakt naast de gedegen kennis van zijn beleggers in emerging markets, gebruik van zijn ervaring met nieuwe beleggingstechnieken door kwantitatieve modellen. Het model dat is ingezet voor dit fonds is gebaseerd op het Robeco aandelenselectie model dat een succesvolle performance generator voor verschillende Robeco fondsen is. Het model beoordeelt aandelen op basis van de indicatoren waarde, prijsmomentum en winstrevisie in vergelijking tot het marktgemiddelde. Daarmee is het een instrument om ook ondergewaardeerde aandelen te herkennen.

Het fonds in het kort:

- Paraplu: Robeco Capital Growth Funds

- Fondsnaam: Robeco 130/30 Emerging Markets Equities

- Juridische structuur: SICAV met UCITS III status

- Gevestigd in: Luxemburg

- Fondsmanager: Tim Dröge

- Benchmark: S?/IFC Composite Index

- Beheerkosten: D-share 1.25%, I-share 1.10%

- Servicekosten: D-share 0.12%, I-share 0.08%

- Performance fee: 15% boven benchmark

- Valuta: EUR

- Share class: D & I

- ISIN code D-share: LU0329355670

- ISIN code I-share: LU0329356306

- Dividenduitkeringen: nee

- Prospectus: voor verder informatie over het product kan de prospectus en brochure geraadpleegd worden op http://www.robeco.nl

Over Robeco
Robeco, opgericht in Rotterdam in 1929, biedt beleggingsproducten en -diensten voor institutionele en particuliere beleggers wereldwijd. Het beheerd vermogen bedraagt circa EUR 146 miljard (ultimo 2007).

Het productaanbod omvat aandelen- en vastrentende beleggingen, geldmarkt- en vastgoedfondsen, en alternative investments, zoals private equity, hedgefondsen en gestructureerde producten. De verschillende strategieën worden beheerd in Rotterdam (hoofdkantoor), Parijs, Boston en New York.

Voor institutionele en zakelijke klanten heeft Robeco kantoren in Bahrein, België, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Japan, Luxemburg, Polen, Spanje, de Verenigde Staten en Zwitserland. Robeco heeft een banklicentie in België, Frankrijk en Nederland, waar rechtstreeks aan particuliere klanten wordt verkocht.

Robeco heeft een belang van 100% in Transtrend in Rotterdam en in Harbor Capital Advisors in Chicago. Verder heeft Robeco belangen in SAM Group (64%) in Zürich, in Canara Robeco Investment Management (49%) in Mumbai, en in AIM (40%) in Rijmenam (België).

Robeco is onderdeel van de Rabobank Groep, wereldwijd een van de weinige particuliere banken met de hoogste kredietwaardigheidbeoordeling van Moody's en Standard & Poor's. Daarnaast heeft Rabobank de hoogste 'sustainability cluster score', een beoordeling van de mens- en milieuvriendelijkheid van een organisatie, binnen de bancaire sector.





http://www.robeco.nl