Gemeente Zijpe


2008-01-31 Streetdance kampioenschappen
foto streetdance.jpg

Woensdag 23 en 30 januari werden de eerste twee voorronden van de tweede editie streetdance kampioenschap gehouden. Dit kampioenschap wordt georganiseerd door Sportservice Schagen. Leerlingen van groep acht van de basisscholen uit de gemeenten Wieringen, Wieringemeer Schagen, Harenkarspel, Niedorp, Zijpe en Anna Paulowna konden zich inschrijven. In de Multitreffer in t Zand kwamen 25 teams om te strijden om één van de 14 beschikbare plaatsen in de finale, die plaats zal vinden op 20 februari.

Vol spanning zaten veertien teams op woensdag 23 januari en elf teams op woensdag 30 januari om half twee klaar om hun streetdance passen te vertonen. De kinderen hadden de dansen zelf in elkaar gezet en ingevuld met professionele danspassen. Op een liedje, dat maximaal vier minuten mocht duren, lieten de kinderen hun danskwaliteiten zien met uiteenlopende choreografieën.

De deskundige jury beoordeelde de kinderen op techniek, uitstraling en dansstijl. Het was niet makkelijk en de verschillen waren ook erg klein.

Acht teams uit de eerste voorronde konden een plaats verdienen voor de finale. Zij zullen op 20 februari met zes teams uit de tweede voorronde strijden om de tweede editie streetdance kampioenschap 2007.

De volgende teams(scholen) uit ronde 1 plaatsten zich voor deze finale: De Zandhope, Alvitlo, Juliana school, Sint Jozefschool, De Sluis, De Triangel, De Regenboog uit Slootdorp en De Dentele Westerland.

Van de tweede ronde zijn de volgende zes teams(scholen) door naar de finale: De Springschans, Sint Barbara(team 2), De Meerkoet, De Sint Antonius School, De Bijenkorf en de Tweewegen.

We nodigen iedereen uit om op woensdag 20 februari naar de finale te komen kijken. Deze zal plaats vinden in de Multitreffer in t Zand. Om half 2 gaan de teams van start.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sportservice Schagen. Tel. 0224 21 47 74