Politie Zuid-Holland-Zuid

31/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 31-01-2008 o persberichten district I

AANRIJDING TUSSEN AUTO EN BROMFIETSER
DORDRECHT Op de Overkampweg heeft woensdagmorgen 30 januari een aanrijding plaatsgehad tussen een auto en een bromfietser. De automobilist, een 57-jarige vrouw uit Dordrecht reed op de Overkampweg op zoek naar een parkeerplaats. Ter hoogte van een school sloeg zij linksaf. Precies op dat moment haalde een bromfietser, een 16-jarige jongen uit Dordrecht, haar via de linkerzijde in. Hierdoor ontstond de aanrijding. De tiener werd met een pijnlijke schouder voor onderzoek naar het nabijgelegen ziekenhuis gebracht. De geschrokken automobiliste raakte niet gewond. Zowel de bromfiets als de auto liepen schade op.

AANRIJDING MET POLLER
DORDRECHT Een 62-jarige man uit Dordrecht heeft woensdagmorgen 30 januari een aanrijding gehad met een poller in de binnenstad van Dordrecht. De man reed in zijn auto op de Grotekerksbuurt in de richting van de Prinsenstraat. Bij het naderen van de poller ging deze niet naar beneden. De man keerde maar zag toen dat de poller wel naar beneden ging voor een bus. Daarop gaf de man gas met als doel ook de poller voorbij te komen. Dit ging mis, de man kwam met zijn auto tegen het paaltje terecht. De voorkant van zijn voertuig is ingedeukt.

FIETSSTER RIJDT TEGEN OPENSTAANDE LAADKLEP
DORDRECHT In de P.A. de Genestetstraat is woensdagavond 30 januari een 19-jarige vrouw uit Dordrecht gewond geraakt toen zij tegen de laadklep van een bestelbus aanreed. Het slachtoffer liep een diepe vleeswond en gebroken oogkassen op. De bestelbus stond geparkeerd met de achterlaadklep open. De bestuurder zat gehurkt in de laadruimte om de goederen vast te zetten voor vervoer. De laadklep stond horizontaal open, de fietsster zag dit niet met als gevolg dat ze er vol tegen aan fietste. Ambulancepersoneel bracht het slachtoffer over naar het ziekenhuis waar ze werd opgenomen.

GEEN JAS
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmorgen 30 januari een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Voorstraat. Hij wordt verdacht van winkeldiefstal. Een surveillerende agent zag de man zijn fiets voor het warenhuis aan het Statenplein parkeren. Vervolgens deed hij zijn jas uit en rende zonder jas richting Voorstraat. Gezien het weerbeeld bleef de diender wachten bij de fiets van de man. Korte tijd later kwam de man uit het warenhuis lopen met een nieuwe jas aan. Bij het passeren van de alarmpoortjes ging het alarm af. De man werd aangehouden. Hij gaf direct toe de jas gestolen te hebben. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmorgen 30 januari een 26-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Schipbeekstraat op verdenking van huiselijk geweld. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vrouw. Zij deed diezelfde dag aangifte nadat ze weer door haar partner was mishandeld. De man is ingesloten en wordt nader verhoord.